Gemeente Roermond: Maatregelen voor vrijdag 1 tot en met dinsdag 5 mei

mei 30 2020, 23:14 Laatste Nieuws
stop 4988144 19201
Ook voor het komend weekend en de aansluitende Bevrijdingsdag worden maatregelen getroffenvolgens de noodverordeningom te voorkomen dat het coronavirus zich verspreid.
De meeste inwoners en bezoekers van Roermond houden zich aan de noodverordening. Toch zien we ook op verschillende plekken in Roermond dat (vooral jongere) inwoners toch samenscholen of dat zij de veilige afstand van 1,5 meter niet in acht nemen. Daarnaast zijn Belgen en Duitsers 1 mei vrij, is 5 mei Bevrijdingsdag en maken veel mensen gebruik van winkels en recreatiemogelijkheden in Roermond. Daarom hebben we voor de komende dagen de volgende extra maatregelen getroffen.
  • Stadstoezicht en politie houden extra toezicht op de locaties waar veel mensen bij elkaar kunnen komen zoals speelplaatsen en parken, (jacht-)havens, campings en bij de waterplassen.
  • De Koninklijke Marechaussee voert grenscontrole uit
  • Overtredingen door bedrijven worden met bedrijfsnaam vermeld op de facebookpagina van de gemeente Roermond.

Afsluiting Maasstraat , Broekstraat / Broekveeweg en Groeneweg

De Maasstraat, Broekstraat / Broekveeweg en Groeneweg worden afgesloten. De afsluiting geldt op vanaf vrijdag 1 mei tot en met dinsdag 5 mei van 10.00 uur tot 17.00 uur. De wegen blijven wel bereikbaar voor aanwonenden en hun bezoekers.

Parkeerplaatsen afgesloten

De parkeerplaatsen die afgesloten waren, blijven afgesloten. Kijk hier welke parkeerplaatsen dat zijn .

Verboden gebieden

Ook zijn er gebieden aangewezenals verboden gebied. De gemeente en Stichting het Limburgs Landschap hebben in goed overleg op voorhand een aantal plekken gesloten waarvan is geconstateerd dat het er te druk kan worden, zoals parkeerplaatsen bij recreatiegebieden. Daarnaast zijn ook de buitensportlocatie gesloten.Lees hier het hele bericht.

Veelgestelde vragen

De antwoorden op de veel gesteldevragen over de maatregelen met Pasen gelden ook voor komend weekend. Lees hier het hele overzicht .

Blijf thuis

Tot en met 19 mei geldt: Blijf zoveel mogelijk thuis! En hou je aan de regels als je toch even naar buiten moet. Gebeurt dat niet? Dan kun je een bekeuring verwachten.

Meldingen

Melding van overtredingen is in het belang van ieders veiligheid en gezondheid. Wanneer je een overtreding constateert, kun je dit melden .