Tijdens de zomervakantie naar uw favoriete vakantiebestemming? Voorkom inbraak

jul 08 , 11:52 Laatste Nieuws
burglar 3718381 1920
De zomervakantie is begonnen. Het is weer tijd om even de boel de boel te laten en het vertrouwde thuis tijdelijk in te wisselen voor een mooie en warme vakantiebestemming. Helaas is het niet ondenkbaar dat juist in deze tijd van zorgeloos genieten in huis wordt ingebroken.
Uit politieonderzoek blijkt dat ruim negentig procent van de inbraken door gelegenheidsinbrekers gepleegd wordt. Om deze inbrekers geen kans te geven, is het van groot belang dat de woning goed wordt beveiligd. Belangrijk daarbij zijn op de eerste plaats goede sloten. Dit klinkt logisch, maar niet iedereen is zich daarvan bewust.
Goede beveiliging van het huis begint met veiligheidssloten met sluitkom, veiligheidsbeslag en veiligheidscilinders. Wanneer één van deze producten ontbreekt, is de beveiliging al niet meer effectief. Ook het gebruik van dievenklauwen voor naar buiten draaiende deuren en ramen of veiligheidscharnieren met ingebouwde dievenklauwen beperken het risico van inbraak. Niet iedereen denkt er aan om na een verhuizing alle cilinders in de woning te vervangen. En dat terwijl de vorige bewoner meerdere kopieën van de sleutels kan hebben laten maken. De specialist voor hang en sluitwerk verkoopt sets met gelijksluitende cilinders, waarmee het mogelijk is met één sleutel meerdere sloten te openen.
Buitenverlichting schrikt al een hoop gelegenheidsinbrekers af. Immers, hoe meer licht hoe sneller het opvalt dat iets niet in de haak is. Een lamp met schemerschakelaar, die automatisch aan gaat als het donker wordt, biedt hierbij uitkomst. Wanneer het donker wordt, gaat de lamp vanzelf aan. Met tijdschakelaars of een draadloos schakelsysteem zorgt u er voor dat voldoende lampen aan zijn in de woning. Zo wordt voorkomen dat het huis er onbewoond uitziet. Leg ook geen huissleutel neer onder de deurmat of een bloempot. Dat klinkt logisch, maar veel mensen doen het toch.
Berg klimmaterialen zoals ladders op. Kliko’s en tuinmeubilair kunnen ook worden gebruikt als klimmateriaal. En tot slot: voorkom een onbewoonde indruk van het huis door post die tijdens de vakantie wordt bezorgd uit de brievenbus te laten halen. Bovendien strekt het tot aanbeveling een buurman te vragen om het gras te maaien. Ook een ongemaaid gazon wekt al snel de indruk dat de bewoners op vakantie zijn.