Roermond On Stage en Wealer vieren samen 100!

Foto: Roermond on Stage

Het mooiste beroepenfeest van Midden-Limburg krijgt alweer aardig vorm. De vierde editie van Roermond On Stage gaat over aantal maanden weer van start. 1000 vmbo-leerlingen uit de regio gaan zich verdiepen in de beroepstoekomst door daadwerkelijk in contact te komen met beroepsbeoefenaren. De organisatie beloofde een vlaai als de aanmeldingen van die deelnemers gehaald zou worden. De eer viel deze keer te beurt aan Wealer Roermond.

Op 17 maart 2020 is Wealer weer van de partij met het beroep automonteur. Hans Cox, vestigingsmanager nam met het team de vlaai in ontvangst. Afgelopen jaar was Wealer voor het eerst van de partij en men heeft een zeer positieve ervaring opgedaan bij het beroepenfeest. Hans was zelf aanwezig bij het feest in de Jo Gerrishal. Hij vertelt: “Het was voor ons een geweldige ervaring om te zien hoe leerlingen enthousiast worden ontvangen, de muziek en het applaus waarmee de ontvangst gestart wordt is al indrukwekkend om mee te maken. Het enthousiasme van de leerlingen in de gesprekken die we voerden is erg bijgebleven. Het vak automonteur spreekt voor leerlingen wel tot de verbeelding, sleutelen aan auto’s is een mooi vak. We werden overvallen door het grote aantal leerlingen dat interesse had!”
“Op het beroepenfeest maak je met leerlingen een match, waarop je ze vervolgens uitnodigt voor de Doe Dag. De leerlingen die op de Doe Dag naar ons toekwamen werden gekoppeld aan een automonteur en mochten meteen mee de werkplaats in om daadwerkelijk aan een auto mee te sleutelen. Hierdoor werd het enthousiasme voor het vak nog meer aangewakkerd. Resultaat voor ons is dat we momenteel 2 stagiaires hebben rondlopen die bij Roermond On Stage met ons kennis hebben gemaakt en bewust gekozen hebben voor het vak automonteur!” De Doe Dag van de vierde editie vindt plaats op 26 maart.
Men hoefde bij Wealer ook niet lang na te denken om zich wederom voor dit jaar wederom aan te melden. Hans Cox: “Het is in deze tijd lastig om nieuwe werknemers voor de toekomst te vinden en Roermond On Stage heeft 1000 vmbo-leerlingen die zich moeten oriënteren op de toekomst. Het is voor een bedrijf een uitgelezen kans om beroepen te presenteren en te laten zien dat we er zijn en dat we mensen nodig hebben! Eigenlijk zou iedereen mee moeten doen aan dit beroepenfeest, ook andere bedrijven die het beroep automonteur in de aanbieding hebben, want Midden-Limburg is een groot gebied, ook leerlingen uit Echt of Heythuysen zouden in de regio best zo’n vak willen ervaren.”
Ook meedoen met een beroep? Opgeven of meer informatie vinden over Roermond On Stage de 4e editie kan via www.roermondonstage.nl. Bij 200 aanmeldingen zal een nieuwe vlaai verloot worden, ben er dus snel bij! De vlaai wordt trouwens gemaakt door leerlingen van de Vista horeca en bakkerij opleidingen. Leerlingen staan immers centraal bij On Stage, het motto is niet voor niets: “Alles mag je worden. Behalve ongelukkig. Beloofd?”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen