In Roermond start [email protected], vandaag woensdag 11 september op het Cruyff Court

UTRECHT - Workshops Jeugdfonds Cultuur en Sport op een Johan Cruyff Court, Normadreef COPYRIGHT KOEN SUYK
Foto: CruyffCourts

Roermond – Angela Hokstam – Cruyff Courts zijn veilige speelplekken in een wijk. Ontmoetingsplekken waar kinderen en jongeren dichtbij huis kunnen sporten, zelfvertrouwen krijgen en leren samenwerken. Dankzij [email protected] worden er dit jaar, ook culturele activiteiten op 14 Cruyff Courts, door het hele land georganiseerd.

Deelnemende Cruyff Courts voor dit jaar zijn: Almere, Arnhem, Capelle aan den Ijssel, Haarlem, Heerenveen, Hoogezand, Kampen, Middelburg, Renkum, Roermond, Rotterdam, Utrecht, Vlissingen en Waalwijk. In 2020 komen er nog 14 plekken erbij.

Via [email protected] kunnen kinderen en jongeren tussen de 8 en 15 jaar, een aantal weken workshops volgen( streetdance, rap,video). De workshops op de Cruyff Courts worden georganiseerd door lesgevers uit de buurt. Als kinderen naar de reguliere lessen willen, maar de ouders kunnen het niet betalen, betaalt het Jeugdfonds Sport & Cultuur. [email protected] is tot stand gekomen door een samenwerking tussen het Jeugdfonds Sport & Cultuur en de Johan Cruyff Foundation.

In Roermond start [email protected], op woensdag 11 september op het Cruyff Court bij Jongerencentrum Gotcha. Om 15:00 uur vindt de kickoff plaats. Tijdens de kick- off tonen alle workshopleiders hun kunsten en kunnen kinderen zich inschrijven.Workshopleiders zijn veelal Roermondse bekendheden en talenten. De 9- jarige cultuurburgemeester Pepijn geeft samen met wethouder Ferdinand Pleyte, het startschot voor de kick off. Het project begint officieel op 16 september en duurt tot 8 november 2019. Vanaf 16 september kunnen kinderen op het Cruijff Court niet alleen sporten, maar ook gratis kennismaken met culturele activiteiten.

[email protected] Roermond wordt neergezet door jongerenwerkers van Wel.kom, buurtsportcoaches van Sportservice Roermond en de Combinatiefunctionaris Cultuur van ECI Cultuurfabriek/ gemeente Roermond. Roermond is de enige gemeente in Limburg die dit programma aanbiedt.

[email protected] wordt mogelijk gemaakt door de Johan Cruyff Foundation, het Jeugdfonds Sport en Cultuur en de Vriendenloterij. Aanmelden om mee te doen kan via: [email protected]

 

 

Reacties