Theatervoorstelling ZOET voor JOGG-scholen en JOGG- kinderopvang

Roermond – Angela Hokstam – ZOET! gaat over de familie Fruitmand. De fruitwinkel van Frannie Fruitmand dreigt opgekocht te worden door Baron Bonbon, die daar een snoepwinkel wil beginnen. Maar dochter Fientje Fruitmand en zoon Ton Bonbon sluiten vriendschap. Uiteindelijk ontstaat er een warme vriendschap tussen deze twee.

Kinderen van JOGG- scholen en de JOGG- kinderopvang, konden op 20 september genieten van de voorstelling ZOET, in De Donderie in Roermond. Wethouder Marianne Smitsmans sprak de peuters en kleuters voor de voorstelling toe. Ze vroeg tijdens haar toespraak aan de kinderen: ”wat denken jullie dat Frannie Fruitmand en Baron Bonbon eten? De kinderen reageerden spontaan. Vervolgens vroeg de wethouder: “wie van jullie eet fruit”? Veel handjes werden opgestoken. Ook op de vraag wie wel eens snoept, gingen de vingers omhoog. Smitsmans gaf de kinderen mee, dat af en toe snoepen wel mag. Er was geen twijfel aan dat de voorstelling leuk was, de kinderen bleven van het begin tot het eind geboeid en betrokken.

De voorstelling is georganiseerd door Jongeren op Gezond Gewicht (JOGG). Dit is een landelijke aanpak, die zich richt op het voorkomen en terugdringen van overgewicht bij kinderen. Door samen te werken met onder andere scholen, sportverenigingen en bedrijven werken ze aan een gezonde toekomst van de Roermondse jeugd. ZOET werd de kinderen en hun ouders aangeboden door de Gemeente Roermond.

 

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen