Angela Hokstam versterkt Roermond Nieuws

Foto: Angela Hokstam

Roermond nieuws werd in de maand augustus versterkt, met de uit Suriname afkomstige Angela Hokstam. Hokstam is geboren en getogen in Suriname en woont nu een half jaar in Roermond.Ze zag het levenslicht in de laatste maand van het jaar, als oudste dochter uit een gezin van nog twee kinderen.

In de journalistiek is de Surinaamse niet vanzelf gerold. Ze maakte in 2006 een keuze, voor een journalistieke studie, waar  ze niet helemaal achter stond. Toen ze in 2010 het werk als verslaggever begon, begon haar interesse voor het vak pas echt te groeien.

In Suriname heb ik op verschillende plaatsen gewerkt ,waaronder een bekend mediahuis in Suriname. Daar heb ik zeven jaren met enorm veel plezier gewerkt” vertelt Hokstam.

Hier in Nederland gaat ze graag verder, met dit mooie werk. Vandaar dat ze zich aansloot, in eerste instantie als vrijwilliger, bij Roermond nieuws.

Haar geboorteland mist ze zeker, maar zegt ze

Als je iets wilt bereiken, moet je stappen durven nemen en uit je comfortzone gaan.

Dagelijks krijgt ze te maken met de verschillen tussen haar geboorteland en Nederland.

Ze merkt de verschillen in het weer, het karakter van de mensen en het eten. Desalniettemin gaat ze voor een ander leven, dan dat ze zich had voorgesteld. Om toch een stukje van haar moederland bij zich te hebben heeft ze souvenirs en lievelingsspullen meegenomen. Vast staat dat ze zeker eens per jaar op vakantie gaat naar Suriname.

De redactie van Roermond Nieuws is blij met de komst van Angela.Zij heeft in de afgelopen weken laten zien dat haar vakmanschap een meerwaarde is voor ons nieuwsplatform. Bij ons kan zij alle praktijkervaring op doen en wennen aan de Nederlandse manier van verslaggeven en de journalistiek, maar ook de nieuwe vorm van cross mediaal denken en publiceren. Zeker in een stad als Roermond met een grote diversiteit aan inwoners, gebruiken en culturen.

Wij zijn heel blij met de komst van Angela en wensen haar veel succes. U zult haar vaak tegenkomen in reportages en bij u op straat in de wijkgebouwen,de verenigingen, bij bedrijven met vooral human interest verhalen.

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen