Week van de veiligheid: ben jij voorbereid op criminaliteit?

Foto: martaposemuckel via Pixabay
Gemeente Roermond – Begin oktober is het weer zover: de Week van de Veiligheid. Dan is er een week lang extra aandacht voor het voorkómen van criminaliteit en de aanpak/voorkoming van overlast. Want met het invallen van de donkere dagen in oktober is er kans dat de criminaliteit – zoals overvallen en inbraken –  toeneemt. Voor inwoners en ondernemers hét moment om met de vraag ‘Ben jij voorbereid op criminaliteit?’ aan de slag te gaan. Gemeente, politie en verschillende maatschappelijke partners in Roermond stimuleren dat door verschillende activiteiten te organiseren.

We kunnen criminaliteit niet alléén tegengaan. Inwoners en ondernemers hebben we daarvoor hard nodig! In de Week van de Veiligheid staat de vraag centraal wat iemand zelf kan doen om de kans op criminaliteit – zoals een (digitale) inbraak – te verkleinen. Ook wordt het belang van melden benadrukt: politie en stadstoezicht kunnen niet alles zélf zien… Maar wanneer moet je iets melden? Soms ligt het voor de hand, maar er zijn ook twijfelgevallen. Zoals iemand die doelloos rondhangt in de wijk: het lijkt onschuldig, maar kan duiden op de voorbereiding van een inbraak. Beter een keertje teveel melden, dan achteraf spijt hebben omdat er inderdaad een strafbaar feit is gepleegd.

Programma

Het gevarieerde programma start op zaterdag 5 oktober met een ‘demodag’ waarin Basisteam Roermond haar werk demonstreert aan de bewoners en bezoekers van Roermond. Maandag 7 oktober staat in het teken van de voorlichting van ondernemers van Roermond over cybercrime. Daarna zijn er in de verschillende wijken rondgangen en bijeenkomsten met wijkagent, wijkBOA en ander samenwerkingspartners in veiligheid. Ook zijn er die week extra controles op overlast.

Hieronder vindt u een overzicht van de activiteiten:

  • Zaterdag 5 oktober 2019 11:00 tot 16:00 uur
    Kloosterwandplein: Demodag politie waarin de politie een demo geeft over politiewerk.
  • Maandag 7 oktober vanaf 7:30 uur (ontbijtsessie)
    Ondernemersplein Steegstraat: Presentatie aan het MKB van het Expertisecentrum Cyberweerbaarheid Limburg over cybercriminaliteit tijdens een ontbijtsessie BIZZ Binnenstad en Citymanagement.
  • Dinsdag 8 oktober vanaf 19:00 uur
    Parkeerplaats bij Jan Linders aan de Putkamp in Herten: Rondgang in Oolderveste en Musschenberg door bewoners en het wijkteam.
  • Dinsdag 8 oktober vanaf 19:30 uur
    Trefpunt Open Haard (De Soos) aan de Pastoor Ramakerstraat 5 in Maasniel: Na een wijkrondgang door de wijk de week volgt een interactieve bijeenkomst met bewoners en veiligheidspartners van de wijk.
  • Woensdag 9 oktober vanaf 19:30 uur
    Zaal De Mert aan de Markt 1 in Swalmen: ‘Witte voetjes’ in de week vooraf, gevolgd door deze interactieve bijeenkomst met bewoners en veiligheidspartners van die zelfde wijk.
  • Woensdag 9 oktober van 11:00 tot 13:00 uur
    Willem de Zwijgerschool, Minister Beversstraat 7 in ‘t VrijVeld: Inzet Mobiel wijkbureau en wijkrondgang met preventie-materiaal.
  • Woensdag 9 oktober van 19:00 tot 21:00 uur
    Charles Ruysstraat in het VrijVeld: Inzet Mobiel wijkbureau en wijkrondgang met preventie-materiaal.
  • Donderdag 10 oktober vanaf 19:00 uur
    Parkeerplaats bij Jan Linders aan de Putkamp in Herten: Rondgang in Oolderveste en Musschenberg door bewoners en het wijkteam.

Voor aanmelding en inhoudelijke of praktische informatie kunt u contact opnemen met:

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen