Strategische samenwerking Brightlands en Defensie

250919, Geleen: staatssecretaris Barbara Visser van Defensie bezoekt Brightlands. Foto: Marcel van Hoorn.
Foto: Brightlands

Roermond – Angela Hokstam – Het Ministerie van Defensie – NL gaat gebruik maken van innovaties, die zijn bedacht en ontwikkeld op de vier Brightlands campussen in Limburg. Het ministerie is vooral geïnteresseerd in innovaties en toegepast onderzoek bij Brightlands, op het gebied van smart materials, 3D Printing, metabolisme, future food, smart services en blockchain. Aldus informatie op de Brightlands website.
Staatssecretaris van Defensie, Barbara Visser en CEO Saskia Goetgeluk van Brightlands ondertekenden deze week op Brightlands Chemelot Campus in Geleen, een strategische alliantie, waarin wordt afgesproken de komende twee jaren samen te werken. Samen met een delegatie van 60 specialisten van Defensie, maakte de staatssecretaris verder uitgebreid kennis met innovatieve bedrijven en instituten van Brightlands.
Op dit moment loopt er op de campus in Geleen al een gezamenlijk project van Defensie en Brightlands Materials Center (BMC) op het gebied van 3D printing met financiering van het ministerie.
Staatssecretaris Barbara Visser: ” Defensie wordt overal ter wereld ingezet en dat heeft impact op bijvoorbeeld de gezondheid en het klimaat. Daarom probeert Defensie de logistieke footprint te verkleinen met bijvoorbeeld 3D- printing, waterwinning en zonnepanelen in onherbergzame gebieden. Het kan soms gewoon sneller, simpeler en goedkoper. Soms lopen we tegen de grens van onze kunnen aan en hebben we de knappe koppen nodig van organisaties, om ons verder te helpen. Ik verwacht mooie dingen uit dit samenwerkingsverband met Brightlands ”.
Saskia Goetgeluk namens de CEO’s van Brightlands campussen:” We hebben gezien voor welke grote en belangrijke opgaven Defensie staat. Dat de innovaties van Brightlands daaraan kunnen bijdragen, geeft een enorme boost aan alle ondernemers, wetenschappers en studenten binnen de samenwerking op alle campussen en tussen de campussen”.
Gedeputeerde, Joost van den Akker: ”Dit strategisch partnerschap is een belangrijke stap voor de toekomst. Het ministerie maakt gebruik van innovaties(zoals cybersecurity) die bedacht zijn bij Brightlands. Deze samenwerking laat het grote vertrouwen zien van het ministerie en is niet alleen goed voor Brightlands, maar ook het Limburgs bedrijfsleven. Van grote bedrijven tot en met het midden- en kleinbedrijf. Zo fungeert Brightlands als de motor voor nieuwe banen en dat is exact de bedoeling”.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden