Filmfestival As Equals barst komend weekend los

Foto: Eci Cultuurfabriek

Persbericht –  Na een succesvolle samenwerking in de afgelopen 4 jaar slaan ook dit jaar Filmtheater De Nieuwe Scène uit Venlo en de ECI cultuurfabriek te Roermond de handen ineen om een speciaal programma neer te zetten tijdens het As Equals filmfestival. In de eerste twee weekenden van november worden de inwoners van Roermond, Venlo en omstreken bewust gemaakt van gelijke behandeling.

Het filmfestival As Equals is gericht op bewustwording van gelijkheid in de ruimste zin van het woord: geen onderscheid in sekse, afkomst, beperking (zowel fysiek als mentaal), culturele achtergrond, godsdienst, nationaliteit of leeftijd. Deze editie draait om het thema tweede kans, wat men deze dagen beleeft op allerlei manieren.

Programma ECI cultuurfabriek

Het festival wordt op vrijdag 1 november geopend in de ECI cultuurfabriek, met de documentaire Verloren Jaren. Na afloop vindt er een nagesprek plaats inclusief een Q&A, waarbij het publiek vragen kan stellen aan regisseur Bas Labruyére. Op zaterdag 2 november wordt o.a. de film Celibaat gedraaid. Ook deze film zal worden afgesloten door middel van een Q&A met regisseur Daan Jongbloed.

In het weekend en de daaropvolgende dagen, tijdens de Week van Respect, is een divers programma te zien van documentaires en speelfilms zoals Weldi en Les invisibles. Daarnaast wordt deze week de film What Will People Say aan diverse groepen scholieren van het voortgezet onderwijs & MBO vertoond, in samenwerking met Movies that Matter.

Programma Filmtheater De Nieuwe Scène

Het Filmfestival wordt afgesloten in het weekend van 8 november bij Filmtheater De Nieuwe Scène in Venlo. Ook in dit filmtheater zullen de films Verloren Jaren en Celibaat worden afgesloten door middel van een Q&A met de regisseur. Daarnaast zijn in Filmtheater De Nieuwe Scène o.a. de films Working Woman, Temblores en Itzak Perlman te zien.

As Equals is van 1 t/m 3 november te bezoeken in de ECI cultuurfabriek en van 8 t/m 10 november in Filmtheater De Nieuwe Scène.

Voor meer informatie, ga naar www.ecicultuurfabriek.nl/filmfestival-as-equals/ of www.nieuwescene.nl/https://www.nieuwescene.nl/footer/Speciale-projecten/as-equals

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen