Het levensverhaal (met fotoserie) van voorbeeldfiguur Victor Cillekens

Angela Hokstam – De 75 jarige Victor Cillekens, heeft heel veel bijzonderheden meegemaakt in zijn leven. Een groot ommekeer in zijn leven, was zijn diensttijd in Suriname(een land in Zuid Amerika),55 jaar geleden.

Victor vertelt:

Van 1964 – 1965 werd ik vanwege de militaire dienstplicht in Nederland, uitgezonden naar Suriname en deed diverse detacheringen in het land. In 1964 kwamen in de haven van Paramarib(hoofdstad van Suriname), de eerste onderdelen aan voor de raketbasis van ESA in Kourou, Frans Guyana. Deze onderdelen heb ik met een konvooi militaire vrachtwagens vervoerd, van Paramaribo naar Kourou, een tocht van twee dagen, 342 Km, over zandwegen en over kreken en riviertjes waar geen bruggen waren.

In oktober 1965 heb ik het bezoek van Koningin Juliana en Prins Bernhard, naar het binnenland van Suriname mee mogen begeleiden. Ik was speciaal toegevoegd aan de Prins en had een speciale opdracht. De opdracht was het vervoer en bewaken, van de speciale drankvoorraad van de Prins. Deze was verpakt met dekens in kisten om ze te beschermen, tegen de hobbelige wegen van het binnenland van Suriname.

Verder is deze energieke man van 1959 – 1964, medeoprichter en eerste secretaris van de eerste burgerschermclub Schermvereniging ELAN in Roermond geweest, momenteel nog steeds een bloeiende vereniging. Hij is ook nog lid van de Stichting Sportraad in Roermond en mede oprichter en scheidsrechter van de eerste honkbalclub “De Kangaroos” in Roermond.

Tussen 1965 – 1999:

*Is hij werkzaam geweest binnen de Roermondse Bouwmaterialen Handel ,RBH Holding B.V in verschillende functies.

*Heeft hij mede aan de wieg gestaan van de oprichting van IMABO BV, een inkooporganisatie voor de bouwmaterialenhandel.

*Cillekens heeft verder veel hooggeplaatste militairen opgeleid, grondopleidingen gegeven in diverse kazernes in Nederland, de eerste officiële nachtsprong in clubverband in Nederland gemaakt en veel demonstratiesprongen gewaagd.

Tussen 1968 – 2013 heeft Victor:

*Driemaal mensen gered met gevaar voor eigen leven en een poging daartoe. Daarnaast eerste hulp verleend aan een slachtoffer.

*Twee zwaar gewonden in een neergestort Cessna 172 vliegtuig, de PH-RDL, eerste hulp verleend.

*Een persoon uit een auto gehaald die in de late avonduren tegen een boom was aangereden, op de provinciale weg van Venlo naar Nijmegen,  deze eerste hulp verleend en de hulpdiensten gealarmeerd via passerend verkeer.

*Op A2 van Maastricht naar Weert ter hoogte van Echt, ‘snachts  in het donker, een man bevrijdt uit een auto die tegen de vangrail was gereden.

*Getracht twee piloten van een militair vliegtuig, Piper Cup R-118, dat om 14.16 uur was neergestort op vliegveld Teuge, hulp te verlenen.  Direct spoedde hij zich richting het gecrashte vliegtuig maar bij nadering van het vliegtuig vloog dit in brand. De explosie en de daar op volgende brand was zo hevig,dat  Cillekens lichte brandwonden heeft opgelopen. Cillekens is nooit gehoord en heeft hier verder ook nooit iets over vernomen, van de Rijksluchtvaartpolitie of  Marechaussee.

*In 2013, ‘snachts rond 2.00 uur zag Cillekens hoe de (ex)vriend van zijn overbuurvrouw, t.g.v. de gladheid lelijk ten val kwam en bewusteloos bleef liggen op het trottoir. Daarop heeft Cillekens direct eerste hulp verleend en de hulpdiensten gewaarschuwd en is ter plaatse gebleven, tot het slachtoffer veilig met de ambulance naar het ziekenhuis werd vervoerd.

Gedurende deze periode was hij ook leraar Tae Kwon Do en oprichter van de eerste Tae Kwon Do club in Roermond (Ilyo). Hij haalde de hoogste dangraad in deze sport in Korea. Daarnaast heeft hij nog een tweede club opgericht, in Echt voor senioren. Hij deed ook praktijk in de avonduren als Therapeut Neuro Linguïstische Programmeren en Hypnose en is secretaris geweest van Stichting Oude Kerkhof en voorzitter van een sponsorcommissie tussen 2003 – 2007. Verder heeft hij diverse interim managementfuncties bij bedrijven bekleed en was voorzitter van de VVD afdeling Roermond.

Tussen  2008-2018:

Is hij oprichter en voorzitter  geweest van Stichting Politiek in Bedrijf en  heeft hij het Debat georganiseerd t.b.v. de gemeenteraadsverkiezingen in Roermond. Is mede initiatiefnemer en lid geweest van Comité Rolstoel 2- daagse Roermond en voorzitter Kandidaatstellingscommissie VVD voor de Gemeenteraadsverkiezingen van 2018 Roermond. En voorzitter sponsorcommissie VVD Roermond.

Functies die Cillekens tot heden bekleed :

* Werkzaam als vrijwilliger bij Roermondse Tennisclub NIP

* Voorzitter commissie Beheer 2002 en voorzitter Stichting Familiegraf Cillekens, gelegen op het Oude Kerkhof te Roermond.

* Lid van de “Bond van Wapenbroeders”

* Voorzitter Comité Voettocht 30 december en oprichter en voorzitter Stichting Herdenkingen en Maatschappelijke Initiatieven.

* Voorzitter bewonersoverleg Kastelenbuurt / Donderberg Roermond en medeoprichter en voorzitter project Welkom in de Wijk.

* Secretaris van Stichting Wijk Accommodaties Roermond (SWAR).

* Lid van de werkgroepen: Bruisende Donderie/ Aandeelhouders van de Donderberg en Wijkontwikkelingsplan

* Lid evaluatiecommissie van de VVD Roermond en lid in de Orde van Oranje-Nassau en Coördinator Seniorennetwerk VVD Limburg.