Zonnig en droog weer bij start zomervakantie regio Zuid Koude nachten op de camping

Foto: weeronline

Precies wanneer regio Zuid dit weekend zomervakantie krijgt, knapt het weer helemaal op. Er breekt een periode met overwegend droog en zonnig weer aan die tenminste de gehele volgende week lijkt te duren. Daarbij wordt het ook geleidelijk warmer. Goed nieuws dus voor wie in eigen land vakantie houdt. Wel verlopen de nachten aanvankelijk vrij koud, dus dat wordt ’s nachts bibberen in de tent.

De komende dagen is het kletsnat en lijkt niets erop dat het weer gaat zomeren, maar schijn bedriegt. Zaterdag is het weerbeeld compleet anders met een mix van zon en stapelwolken. In het noorden, midden en oosten is nog wel kans op een bui, maar dat is niets in vergelijking met het weer van voor het weekend. In het westen en zuiden blijft het waarschijnlijk zelfs gewoon droog.

Zondag blijft het vrijwel overal helemaal droog en ook dan verschuilt de zon zich soms achter stapelwolken. Met zaterdag 17-20 en zondag 19-22 graden is het nog wel iets koeler dan normaal. Dat komt doordat de wind uit het noordwesten komt en vrij koele lucht vanaf de Noordzee over ons land blaast. Normaal is het 20-24 graden. De nachten verlopen dit weekend ronduit koud met minima van 6-11 graden. Aan de grond komt de temperatuur in binnenland mogelijk zelfs dichtbij het vriespunt uit. Een warme deken in je tent is dan geen overbodige luxe.

Geleidelijk warmer na het weekend
Ook na het weekend houdt het droge en vrij zonnige weer aan. Goed nieuws voor vakantievierders in eigen land is dat het ook geleidelijk warmer wordt. Op veel plaatsen komt de temperatuur tussen 20 en 25 graden uit en vanaf woensdag kan het regionaal ruim 25 graden worden. In het midden van de week is wel kans op een plaatselijke regen- of onweersbui.

Jaco van Wezel
Meteoroloog en woordvoerder Weeronlin

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen