Roermond City Triathlon 2022

Foto:

Gedurende het weekend van 16, 17 en 18 september j.l. stond de Noorderplas en omgeving in het teken van de Triathlon. Op vrijdag 16 september beten de para cyclers de spits af, met een individuele tijdrit. Zaterdag stond enerzijds in het teken van de Zuid Nederlandse Team Competitie wedstrijden en anderzijds de races over de Sprint en Olympische afstand voor de meer regionale atleten. Zondag was de dag voor de jeugd met de IronKids series, het NK Jeugd en NK Junioren. Waarna de Para- atleten het weekend afsloten met het NK Para-triathlon. Kortom, ruim 2 dagen prachtige sport met bijna 1000 atleten in totaal aan de start.

De vierde editie van de Roermond City Triathlon stond open, voor elke deelnemer met welke aard van beperking dan ook. Hiervoor werd net als vorig jaar het NK Paratriathlon georganiseerd. Na het succes van 2021, heeft de Nationale Triathlon Bond als blijk van waardering, dit NK wederom aan Roermond toegewezen. Daarnaast was er ruimte voor paracyclers om deel te nemen aan een triathlon team wedstrijd. Aan dit team wordt een zwemmer en loper, meest zonder beperking toegevoegd. De zwemmer en loper van dit team worden geworven binnen sport vereniging in Roermond e.o.

Door de aandacht voor en ervaringen met juist deze sporters met een beperking, is dit jaar samenwerking met de KNWU gezocht. Dit heeft er in geresulteerd dat de Roermond City Triathlon, dit jaar ook nog een tijdrit paracycling organiseerde. Naast aandacht voor mensen met een beperking, streeft de organisatie er naar deze diversiteit bewust uit te dragen. Uitingen die deze diversiteit en inclusiviteit mogelijk maken waren op genoemde dagen op vele plekken duidelijk zichtbaar. De organisatie geeft organisaties die dit vertegenwoordigen ook de mogelijkheid, om tijdens de wedstrijden aandacht te vragen voor deze onderwerpen.

Het parcours van 2022 kwam grotendeels overeen met het parcours van de vorige edities, maar…..de Olympic distance, NK Para triathlon en het NK Junioren draaiden na de eerste fiets/ handbike ronde terug de brug op en keerden nabij het evenementen terrein. De deelnemers waren hiermee beter te volgen voor het publiek.

Triathlon als teamsport, dat kon door mee te doen aan de teamcompetities. Er waren 5 niveaus om aan deel te nemen, dus voor ieder wat wils. Of je nu meedeed in de 4e Divisie of streed voor het landskampioenschap in de Eredivisie, dat kon als team. Bij de Triathlon werd de Schuitenman 2e divisie Zuid dames en heren en 3e divisie Zuid dames en heren georganiseerd. Voor de Schuitenman 2e divisie was dit de finale wedstrijd. Bij de 3e divisie was dit de 4e wedstrijd.

Tijdens de Roermond City Triathlon werden de tijden en prestaties van de deelnemers, uiteraard weer nauwkeurig en gedetailleerd geregistreerd. Nieuw dit jaar was de live tracker, waarmee de deelnemers tijdens hun race live gevolgd konden worden via internet. Thuisblijvers konden hun favoriet of favorieten tijdens de race volgen.

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen