Boeren en tuinders delen voedsel uit tijdens Dutch Food Week

Foto:

Op de Nationale Groente- en Fruitdag tijdens de Dutch Food Week delen boeren en tuinders op verschillende plekken in Nederland kisten vol groente, fruit en andere producten uit.
Hiermee vragen zij aandacht voor het belang van gezond, gevarieerd en betaalbaar voedsel.
De Limburgse Land- en Tuinbouwbond (LLTB) is donderdag 14 oktober te gast bij Openbare Basisschool Harlekijn in Blerick, waar we in gesprek gaan over gezonde voeding en fruit aanbieden aan alle leerlingen.

Donderdag worden door boeren en tuinders bezoeken gebracht aan onder andere ziekenhuizen, scholen, sportverenigingen, gemeentehuizen en woongroepen in Nederland. In Limburg hebben we gekozen voor een basisschool waar gezonde voeding een belangrijk thema is.
Hoofdbestuurder Susanne Görtz van de LLTB gaat om 12.30 uur in gesprek met de directie van de school. Aansluitend bieden we rond 13.30 uur voor alle kinderen appels aan van Nederlandse bodem.

“Aan het Nederlandse voedsel worden hoge eisen gesteld”, laat Susanne Görtz, hoofdbestuurder van de LLTB, weten. “Het is belangrijk dat de consument kiest voor dit Nederlandse product. Juist door het eten van Nederlands, en daarmee Euregionaal geproduceerd voedsel, besparen we veel transport, steunen we onze eigen duurzame voedselproducenten en dus onze economie en hebben we meer zicht op de wijze waarop dit voedsel wordt geproduceerd”.

Dutch Food Week
De uitdeelactie gebeurt tijdens de Dutch Food Week. Een week waar genieten van Nederlandse voeding, voedselproductie en innovatie centraal staan. Dit jaar is het thema ‘de positieve kracht van ons voedsel’. Zo tonen boeren hoe zij continu investeren in manieren om nog duurzamer voedsel te produceren. Ook laten ze zien hoe ze de biodiversiteit bewaken en energie opwekken voor ons allemaal.
De nationale Groente- en Fruitdag is ontstaan om aandacht te vragen voor het eten van voldoende groente en fruit. De focus ligt op gezondheid, duurzaamheid, verspilling en leefstijl. Op 14 oktober om 16.00 uur is daarom landelijk de ‘Ga voor kleur break’. Daarbij is het idee dat verschillende organisaties elkaar kleur geven (groente en fruit) als een gezonde snack. Naast het bezoek aan de basisschool wordt er donderdag ook fruit aangeboden bij de Brightlands Campus Greenport Venlo, die ook de gehele dag in het teken staat van de Dutch Food Week. Voorzitter Léon Faassen van de LLTB opent op de campus de netwerkborrel op het einde van die dag.