Zondag 3 februari Meet & Greet Franco Gori in het Cuypershuis Roermond

Foto: Serge Technau

Op zondag 3 februari om 13 uur geeft fotograaf Franco Gori een persoonlijk toelichting op zijn werk in de expositie Tijdsbeeld. Tijdens deze Meet & Greet vertelt hij graag meer over hoe hij zijn regionale ‘onderwerpen’ in beeld brengt. Maar ook wat er allemaal komt kijken bij het maken van dat ‘perfecte plaatje’.

 Deelname is gratis, u betaalt alleen de entree tot het Cuypershuis. Aanmelden kan via [email protected]

Expositie Tijdsbeeld in het Cuypershuis

Tussen Cuypers en Gori zijn er verschillen qua tijd en betrokkenheid bij de fotografie. In Cuypers’ tijd waren foto’s schaars, in de huidige tijd waarin Gori werkt is beeldmateriaal juist volop aanwezig. Cuypers kocht de foto’s, Gori maakt de foto’s. Cuypers zocht het ver van huis, Gori zoekt het dicht bij huis. Wat hen verbindt is het feit dat ze beiden de kracht van fotografie onderkennen en ons deelgenoot maken van een onbekende wereld, veraf of dichtbij, ieder op zijn eigen manier.

De foto’s van Cuypers en Gori worden door elkaar gepresenteerd door middel van blauwe viewers. De foto’s zijn bewerkt zodat een ruimtelijk effect wordt verkregen. Deze viewers stellen ons in staat om een heel persoonlijke dialoog met deze ‘tijdsbeelden’ aan te gaan.

Het Nieuwe Instituut in Rotterdam is partner geweest bij de realisatie van deze expositie. ‘Tijdsbeeld’ is nog te zien tot en met 5 mei 2019.

In de kelder van het Cuypershuis is doorlopend een film te zien waarop Franco een toelichting geeft op de expositie en zijn werk.

Het naar binnen slepen van de opgezette dieren bleek een hele klus
De foto is gemaakt bij de st Martinuskerk tijdens het opzetten van de grootse kerststal van Nederland.

 

Meet & Greet met Franco Gori – Zondag 3 februari 2019 van 13 tot circa 14.30 uur – Cuypershuis Roermond, www.cuypershuis.nl – Het Cuypershuis is geopend van dinsdag t/m zondag van 11.00 tot 16.30 uur. – Pierre Cuypersstraat 1, 6041 XG Roermond, (0475) 359 102, www.cuypershuisroermond.nl

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden