VVV op dreef bij SHH in Herten

De tweede tegenstander in de voorbereiding op het seizoen 19|20 was SHH. Op een drukbezocht sportpark De Wolfsberg in Herten waren ruim 500 toeschouwers onder tropische temperaturen getuige van een ruime overwinning van VVV-Venlo. Nieuwkomer Sinclair was nog niet in de selectie opgenomen.

In de derde minuut schoot Simon Janssen op aangeven van Susic de hoop van SHH meteen aan het diggelen. Het doel van de derdeklasser uit Herten was: zolang mogelijk de nul houden. Het was de inleiding van een grote uitslag. In de 29ste minuut maakte Susic de 0-2. Via een hoekschop kopte de lange Van Dijk de 0-3 binnen.  SHH deed meteen iets terug, 1-3 via een goed geplaatst schot. Susic scoorde vlak voor rust de 1-4.

In de tweede helft trad er een geheel nieuw elftal aan. Veel nieuwkomers waaronder Neudecker en Soriano verschenen aan de aftrap. Tegen de verhouding in kreeg VVV-Venlo direct na rust wederom een tegentreffer: 2-4. Dat was voor VVV-Venlo ‘het moment’ om wat extra gas te geven. Linthorst kopte de 2-5 binnen en Van Ooijen pikte ook zijn doelpunt mee: 2-6. In het tweede stadium liep VVV-Venlo gemakkelijk over SHH heen. Neudecker en Soriano maakte in snelvaart respectievelijk vier en vijf treffers.

VVV-Venlo was vandaag veel te sterk voor SHH. Bij rust was er al 4 maal gescoord en in de tweede helft werd de trekker volledig overgehaald. Eindstand: 2-15! Aanstaande dinsdag staat alweer de derde oefenwedstrijd op het programma tegen Venlosche Boys in Venlo. (Aanvang 19.30 uur)

Trainer Robert Maaskant was na afloop tevreden. ‘Het was een leuke wedstrijd waarin we bijzonder veel goals hebben kunnen maken. Het was mooi om te zien dat de nieuwe jongens zoals Neudecker en Soriano meteen veelvoudig het doel troffen’.

Opstelling eerste helft: van Crooij, van Dijk, Kum, van Bruggen, R. Janssen, Munsters, Susic, S. Janssen, Roemer, Bastiaans en Opoku.

Opstelling tweede helft: Verbong, Dekker, Röseler, Schäfer, Scheimann, Neudecker, Post, Linthorst, Wienhoven, van Ooijen en Soriano.