Voorbeschouwing VVV-Venlo – Ajax

Zaterdag 17 augustus nemen we het op tegen Ajax. De regerend landskampioen doet Covebo Stadion – De Koel – aan midden tussen twee kwalificatiewedstrijden voor de Champions League. Dinsdag jl. boekten de Amsterdammers een zwaarbevochten overwinning op het Griekse PAOK ( 3-2 ) door late doelpunten van Tagliafico en Tadić. Dinsdag aanstaande is de Cypriotische kampioen APOEL Nicosia de tegenstander van Ajax in de play-offs. Een druk programma derhalve voor de ploeg van trainer Eric ten Hag.

We ontvangen de Amsterdammers zaterdag met open armen in een uitverkochte De Koel. De ploeg van trainer Robert Maaskant is gebrand op een goed resultaat. Zeker na het ‘slippertje’ van jl. vrijdag in Rotterdam ( 4-1 nederlaag tegen Sparta, na een 0-1 voorsprong bij rust), is het zaterdag zaak het eigen publiek te laten zien dat er voetbal in de ploeg zit. Dat treft, aangezien Ajax ook een ploeg is die wil voetballen. Een volle Koel brengt daarnaast altijd extra sfeer met zich mee. Motivatie genoeg om de mannen uit de hoofdstad het vuur aan de schenen te leggen.

Aan motivatie ontbrak het aanvoerder Danny Post afgelopen weken ook zeer zeker niet in aanloop naar de wedstrijd tegen de ploeg uit de stad waar hij zelf ook oorspronkelijk vandaan komt. Vanwege zijn blessure echter lukt het de Amsterdammer nog niet om mee te spelen. Keeper Delano van Crooij moet, net als Post, verstek laten gaan. Daar staat tegenover dat Christian Kum wél weer terug is bij de wedstrijdselectie. De verdediger miste de eerste twee competitiewedstrijden, maar trekt zaterdag het geel-zwarte wedstrijdtenue weer aan.

Trainer Robert Maaskant is realistisch over de kansen van de Venlonaren: “We moeten vanuit onze eigen kracht spelen. Hoe je het ook wendt of keert, Ajax heeft gewoon een hele goede ploeg. Het zal veel tegenhouden zijn. We zullen het daarnaast van enkele spaarzame momenten moeten hebben dat we Ajax pijn kunnen doen. Maar die komen er iedere wedstrijd. Ik zag bijvoorbeeld afgelopen weekend de statistieken na afloop van Ajax-FC Emmen. De gasten hadden geen één keer op doel geschoten. Ik zeg je, ze hadden echter wel vier, vijf momenten dat ze gevaarlijk hadden kunnen worden. Daar moeten wij op gokken.” Op de vraag of de speelstijl aangepast gaat worden aan de tegenstander van zaterdag is het antwoord: “Nee, we spelen gewoon ons eigen systeem, wellicht met enkele andere namen hier of daar. Daar hebben we het nog over.” Over de wedstrijd tegen Sparta Rotterdam kan Maaskant kort zijn: “In de eerste helft hadden we rust aan de bal en stelden we onszelf in staat om te voetballen. In de 2e helft deden we verkeerde dingen aan de bal. We maakten het onszelf erg moeilijk. Maar de wedstrijd van morgen is niet te vergelijken met die van vorige week. Ik ben blij dat ik ten opzichte van vrijdag, maar ook ten opzichte van de wedstrijd tegen RKC bijvoorbeeld, op de trainingen voetballend verbetering zie. We doen sneller betere dingen aan en met de bal.”

Scheidsrechter Danny Makkelie heeft zaterdag samen met zijn assistenten Diks en Steegstra de leiding over de wedstrijd in Covebo Stadion – De Koel – . De wedstrijd start om 18.30 uur.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen