Mares depressieve zoektocht naar verlichting

Foto: eci rOERMOND

Roermond – Angela Stokstam – Seks, drugs & yoga is het verhaal van Mare van Zon, hooggevoelig en intelligent. Ze is gevlucht naar Antwerpen om boete te doen, vergiffenis te vragen en verlossing te zoeken bij mensen in een hot yoga studio, waar ze depressief een dertig dagen uitdaging aangaat. In die dagen blikt ze terug op mannen, bespreekt ze droog en humoristisch yogahoudingen, vertelt ze hoe ze haar eigen yogastudio bouwde en een supyoga opleiding volgde. Ook over haar bevalling op 22- jarige leeftijd en hoe ze daarna vreemd ging met een collega, is er iets te lezen in het verhaal.

Wiet, coke, speed, LSD, Ritalin, Ayahuasca, XTC, MDMA en drank passeren de revue in het verhaal dat is verwerkt in een boek. Mare, de hoofdfiguur, is doodmoe van dit alles en op zoek naar waarheid en kracht. Zal ze gezond, helder en gelukkig terugkeren naar haar puberdochter? Naar haar vriend, die ze eigenlijk niet meer kan luchten of zien? Naar haar eigen yogastudio? Of zal ze de zoveelste man ontmoeten?

Antwoorden hierop zijn te lezen in het literair werk Seks drugs & yoga, die op 11 oktober 2019 uitkomt, tussen 19.00 en 03.00 uur, in de popzaal van de ECI Cultuurfabriek, Roermond. De leesbundel is de debuutroman van Wieneke van der Aa,eigenaresse van yogastudio PURA YOGA in Roermond. Het is een puur en eerlijk verhaal, tragisch en depressief, deels autobiografisch. Behalve de release van het boek op die dag, is er ook nog: yogales van Wieneke op live muziek, cocktails, dansjes & dj’s, de schrijver Henk van Straten geeft een lezing, er is ook nog een speech van Wieneke met glitters, live optredens & verrassingen en goodiebags. De avond is toegankelijk voor iedereen, de kaartverkoop gaat via: wienekevanderaa.nl

Wieneke van der Aa werd op 18 september 1980 geboren, in een klein dorpje in Midden- Limburg. Na het behalen van haar VWO- diploma studeerde ze een jaar film- en televisiewetenschappen, aan de UvA en een jaar aan de St. Joost kunstacademie in Breda. In 2013 opende ze haar yogastudio en ging naar Hawaii voor een supyoga- opleiding. Ze leidt haar yoga- en SUPbedrijf naast het moederzijn. In 2017 ging Wieneke een dertig dagen Hot Yoga challenge aan, om het een en ander uit haar verleden te verwerken waaronder mannen, verslavingen en depressies. Naar aanleiding hiervan schreef ze Seks, drugs & yoga. Momenteel werkt ze aan het tweede deel van het boek. Ze woont in Roermond en deels op Fuerteventura, waar ze een tinyhouse heeft. Ze houdt heel veel van de zee, van sunsets, van suppen, yoga en lezen.

 

 

 

 

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden