Coöperatieve impact cheque voor Roermondse community Area-M

15 okt , 21:00 nieuws
whatsapp image 2024 10 15 at 204648
Area-M
ROERMOND - Op het voormalige Campinaterrein in Roermond staan sinds enkele jaren 42 bijzondere woningen in de sociale huur. Het hele plan is door een community van betrokken bewoners ontworpen, samen met een architect, grenzend aan een gezamenlijke binnentuin.
Area-M is voor mensen die open staan voor anderen en andersmans ideeën. Voor mensen die ondernemend, creatief en avontuurlijk zijn en die een actief leven buitenshuis combineren met de privacy van hun zelf ontworpen thuis.
Basiswaarden
De bewoners delen dezelfde basiswaarden: respect naar elkaar, ruimte voor spontane ontmoetingen, aandacht voor een duurzame en groene leefomgeving. En aandacht voor elkaar. Hier wordt echt samen geleefd en nog naar elkaar omgekeken. Projecten worden  gezamenlijk bedacht, ontworpen en uitgevoerd.

Sociale cohesie
De Rabobank wist die sociale cohesie en bijzondere aanpak op waarde te schatten en besloot Area-M een zogenoemde coöperatieve impact cheque toe te kennen, ter waarde van 500 euro. Het stichtingsbestuur van Area-M nam de cheque dinsdagavond dankbaar in ontvangst. Het geld zal worden gestoken in de herinrichting van de gezamelijke ruimte van de community.