Derde controle Maasplassen succesvol met internationale samenwerking

22 aug , 7:22 nieuws
ree te water
Op zaterdag 17 augustus vond de derde en laatste grote controle van het zomerseizoen plaats op de Maasplassen. Deze controle werd net als die op 8 juni en 29 juli uitgevoerd in samenwerking met vijfentwintig verschillende diensten en partners, waaronder de Belgische politie.
Het doel was om pleziervaartuigen te controleren op technische gebreken en naleving van de Binnenvaartwet, Scheepsvaartverkeerswet en het Binnenvaartpolitiereglement. Ook werd er gecontroleerd op alcoholgebruik onder schippers.
Tijdens de controle werden zeventig vaartuigen geïnspecteerd, waarbij één schipper boven de toegestane alcoholgrens bleek te zitten.
Er werden elf bekeuringen uitgedeeld voor onder andere het ontbreken van een brandblusser of reddingsvest, en één gestolen vaartuig werd aangetroffen. Daarnaast werden 18 waarschuwingen gegeven voor overtredingen zoals te snel varen en het gebruik van waterscooters.
De controle vond zowel plaats op Nederlandse als Belgische wateren, met ondersteuning van de Belgische Scheepvaartpolitie. Deze samenwerking onderstreepte de internationale dimensie van de controle en werd zeer positief ontvangen door de recreanten op het water.
De integrale controles zullen in 2025 worden voortgezet.