‘Niet l*llen maar poetsen!'

25 aug , 9:19 nieuws
poetshulp toon hermanshuis
Ik wil even persoonlijk iets delen en jou vragen even de tijd nemen het te lezen. Ja, over Niet l*llen maar poetsen.
Dat was altijd al een interessante gedachte die ik had voor het beter uitvoeren van mijn taak als raadslid. Ik vond dat je naast overleg en vergadering ook als vrijwilliger met je poten in de klei bezig moest zijn om verbonden te zijn en gewoon je bijdrage te leveren. Een interessante gedachte, maar daar kun je pas waarde aan toevoegen als je het ook daadwerkelijk doet.
Met deze instelling kwam ik een tijdje geleden bij het Toon Hermanshuis binnen. Ik wist dat iemand nabij zich zo gedragen voelde hier en er ook creatieve ontspanning vond. Dat was al een goede motivatie. Verder had ik niet echt een beeld bij de vele activiteiten en inspanningen die er gedaan werden en ook had ik nog geen beeld van het enthousiasme en de fijne contacten die onderling gegroeid waren.
Na een prettige kennismaking met de coördinator, waarin me uitgelegd werd dat er ook wekelijks een professionele poetsploeg kwam en het dus om die typische dingen ging als een keer extra zuigen, kastjes afsoppen, stofvegen - een uurtje per week. En dus dacht ik dat ik dat wel kon, want zo’n poetsmiep ben ik ook weer niet - zoals sommige vrienden vast lachend zullen beamen. Overigens in tegenstelling tot één van mijn vriendinnen, die me hierin wel tot voorbeeld is. Als ik voor een klus sta denk ik vaker: ’Hoe zou Sandra dit doen?’
Nu hoorde ik tot mijn verbazing dat er maar één iemand gereageerd had op de vrijwilligersvacature: ikzelf. Nu zijn we een tijdje verder en heeft zich verder nog niemand anders opgegeven.
En toch is er nog steeds behoefte aan meer ondersteuning. De gastvrouwen kunnen de extra dingen die het huis nodig heeft aan huishoudelijke taken er moeilijk bij hebben. Ze zijn immers bezig met de gasten.
En alhoewel het ogenschijnlijk een onpopulaire taak lijkt, heeft het echt wel wat moet ik zeggen. 'n Lekker kopje koffie bij binnenkomst, een praatje - en terwijl jij met de stofzuiger aan de gang gaat krijg je de geluiden van het leven in het huis mee: de overleggen voor verbetering, de IPSO-trainingen, de soep die op het aanrecht pruttelt voor de gasten, het gezoem van bij en vlinder in de prachtige tuin. Het heeft wel wat om je steentje bij te dragen op je eigenwijze mooie manier.
Ik hoop dat ik je geïnspireerd heb om ook te komen helpen. Een uurtje in de week is al top. Want vele handen…
Liefs, Danny
Info: Toon Hermanshuis, Willem II Singel 17, 6041 HP Roermond
Telefoon: 0475 856 801 / Mail: [email protected]