Olympisch Kampioene Sharon van Rouwendaal geeft zwemclinic in Roermond ter voorbereiding op Roermond Run & Swim 2025

27 aug , 7:27 nieuws
sharon van rouwedaal
De voorbereidingen voor de allereerste editie van de Roermond Run & Swim, die op zaterdag 20 september 2025 plaatsvindt, zijn in volle gang. Een van de meest opvallende activiteiten in aanloop naar dit evenement is de zwemclinic die gegeven wordt door Olympisch kampioene Sharon van Rouwendaal. Deze clinic vindt plaats op woensdag 28 augustus in de Roermondse Roer, waar deelnemers onder begeleiding van de tweevoudig Olympisch kampioene hun zwemtechnieken kunnen verbeteren.
Van Rouwendaal, die eerder al als ambassadeur aan het evenement werd verbonden, zal om 18:15 uur starten met een presentatie voor de deelnemers. Direct daarna begeleidt zij de zwemmers tijdens een clinic, die plaatsvindt in de Roer, nabij de Roerkade. De organisatie verwacht een grote opkomst, mede door de unieke kans om onder begeleiding van een wereldkampioene te trainen. De definitieve doorgang van de zwemclinic hangt echter nog af van de goedkeuring door het Waterschap.
De Roermond Run & Swim 2025 belooft een spectaculair sportevenement te worden, met activiteiten voor zowel zwemmers als hardlopers. In aanloop naar het hoofdprogramma op 20 september 2025 organiseert de organisatie verschillende activiteiten, waaronder de Kick-Off Party op zaterdag 31 augustus. Deze feestelijke avond, die plaatsvindt in de Popzaal bij ECI, wordt opgeluisterd door optredens van artiesten zoals Samantha Steenwijk en Martijn Fischer. Ook Sharon van Rouwendaal zal aanwezig zijn om de deelnemers en vrijwilligers te verrassen.
De inschrijving voor de Roermond Run & Swim 2025 is inmiddels geopend. Deelnemers kunnen zich nu inschrijven tegen een speciaal early bird-tarief. Voor degenen die zich al hebben ingeschreven, biedt de organisatie een terugbetaling van het verschil met het nieuwe tarief. De organisatie roept iedereen op om de sociale media-kanalen van het evenement te volgen voor updates en verdere informatie.
Voorzitter Léon Op de Coul benadrukt het belang van deze eerste editie voor Roermond: "Met de Roermond Run & Swim willen we niet alleen een sportief hoogtepunt neerzetten, maar ook de saamhorigheid binnen onze stad versterken. We zijn trots dat een icoon als Sharon van Rouwendaal zich aan ons evenement heeft verbonden."
Het belooft een onvergetelijk sportief jaar te worden in Roermond.