Protesten door actiegroep Stop A2 Verbreding tegen kaalslag en Beaumix

01 okt , 14:00 nieuws
naamloos
ROERMOND/HOLTUM - De actiegroep Stop A2 Verbreding gaat morgen actievoeren bij het Waterschap Limburg, tegen het gebruik van Beaumix. Dat is een mooie naam, maar de actiegroep geeft aan dat het om een giftige bouwstof gaat, die de bodem en het grondwater vervuilt.
De actie vindt plaats vóór de vergadering van het Algemeen Bestuur van het Waterschap Limburg, waar de groep een legale demonstratie houdt en zal spreken over de gevaren van Beaumix.
Oproep
Het dagelijks bestuur van Waterschap Limburg toont volgens de actiegroep geen kritische houding tegenover Beaumix en is niet van plan zich uit te spreken tegen het gebruik ervan voor de verbreding van de A2. De actievoerders doen daarom een dringende oproep aan het waterschap om zich uit te spreken tegen dit plan van Boskalis en Rijkswaterstaat.
Kruizen
Vandaag al heeft de actiegroep bovendien symbolische houten kruizen geplaatst langs het traject van de A2 ter hoogte van Holtum, waar Boskalis en Rijkswaterstaat al zijn begonnen met een grootschalige kap. Voor de verbreding van de snelweg zijn talloze bomen en struiken gekapt. Dat betekent volgens de actiegroep niet alleen een verlies voor de natuur, maar heeft ook ernstige gevolgen voor de leefomgeving van dieren. 'Natuur en milieu zijn veel belangrijker dan nieuwe wegen en economisch belang', stelt een woordvoerder van de actiegroep. 'Wij roepen de overheid op om te investeren in openbaar vervoer en duurzame manieren van reizen, in plaats van in de verbreding van een snelweg.'