Roer je Mond: De Dierenwinkel

Foto: Pixabay

Michelle Smeets – Vandaag ben ik heel erg teleurgesteld in de gemeente Roermond. Ze hebben de Welkoop vestiging in Roermond dicht moeten doen op last van de gemeente. Als een goede burger heb ik niet aan het ‘hamsteren’ van dierenvoeding mee gedaan, omdat dieren winkels op de lijst van essentiele winkels staan, zoals door de regering vastgesteld is.  Je kunt wel online bestellen en laten bezorgen voor €6 verzend kosten. Dat betekent dat de nu al overbelaste bezorgdienst verder wordt belast. Ook vind ik het schrijnend,dat door deze sluiting mensen die bestellen verplicht worden ook nog extra bezorgkosten te moeten betalen.Voor mensen ,die het niet al te breed hebben een extra aanslag op de financien om hun dieren te  kunnen voorzien van voedsel.  Je kunt wel met de fiets naar de dichtsbijzijnde winkel in Reuver maar dat doe je niet snel met 20kg hondenbrokken achterop de fiets. Als je geluk hebt heb je wel een auto om het te doen.  Ik heb zelf een hond die alleen de brokken eet die bij de Welkoop te krijgen zijn. Dus zonder de brokken wordt hij ziek en als ik hem op zijn oude dag nog moet proberen over te laten schakelen naar een ander merk vind ik heel zielig  Er zijn ook waarschijnlijk meerdere dieren bezitters die nog niet weten dat de Welkoop nu al dicht is en  komen ook wel in dezelfde problemen de komende weken. Dus het is afwachten of  over drie weken de winkel wel open mag gaan. 

Groetjes
Michelle Smeets

De redactie:
In Nderland zijn er meer dan 150 Welkoop winkels gewoon open, omdat dierenvoeding gewoon bij de dagelijkse levensbehoefte hoort.
Maar….. op 2 na die van Roermond Maasniel en Echt.
Roermond Nieuws heeft persvragen gesteld aan de gemeente Roermond.
Roermond Nieuws heeft een bevestiging gekregen van Welkoop dat inderdaad de 2 vestigingen door de Gemeente gesloten zijn.
Wij komen hier zo spoedig mogelijk op terug met een antwoord van de gemeente of de veiligheidsregio.