Stem Lindeboom Maasniel naar Boom van het Jaar

sdr
sdr
Foto: Maarten Essen

Stem Lindeboom Maasniel naar Boom van het Jaar

Een 150 jaar oude Lindeboom uit Maasniel met een bijzonder verhaal en vele volgers dingt mee naar de titel Boom van het Jaar 2021. Deze boom is de Limburgse kanshebber op die prijs. Op Instagram heeft dit markante exemplaar ruim 2500 volgers en de eigenaar van de oude pastorie waar de boom achterin de tuin staat, maakt iedere dag een nieuwe foto van deze bijzondere Linde.

De Lindeboom is bijna 25 meter hoog en heeft een omtrek van 4,5 meter. Volgens de overlevering is de Linde ooit geplant door pastoor Ramakers die rond 1870 zijn intrek nam in de toenmalige pastorie. Het is een statig exemplaar pal naast de katholieke kerk van Maasniel. Hoewel de boom nu op privé-terrein staat, is de Linde op grote afstand te zien. En ‘s avonds en ‘s nachts is hij vaak prachtig verlicht.

De eigenaren, Maarten van Essen en zijn vrouw Nathalie, zijn erg trots dat de Lindeboom al is verkozen tot boom van het jaar in Limburg. Maar ze willen meer. Maarten: “Deze boom is zo mooi dat we hem een eigen Instagram account hebben gegeven, @lindeboom_maasniel. Met inmiddels al meer dan 2500 volgers, van Maasniel tot Groningen en van Teheran tot Boston.”

Tot 18 oktober kan er gestemd worden op de boom van het jaar. Dat kan op de website deboomvanhetjaar.nl/stem-op-uw-boom

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen