Vaccinatieweek DTP- en BMR- prik uitgesteld Ook wijzigingen vaccinatieweek HPV

Foto: Angelo Esslinger via Pixabay

De vaccinatieweek tegen de infectieziekten difterie, tetanus, polio (DTP) en bof, mazelen en rodehond (BMR) van volgende week (16 t/m 20 maart) gaat niet door en wordt uitgesteld tot na de zomervakantie. Dit meldt de GGD Limburg – Noord. Dit besluit is genomen op basis van de landelijk RIVM-richtlijnen omtrent het coronavirus.

De kinderen en ouders/opvoeders die zijn uitgenodigd worden per brief op de hoogte gesteld. Er is nog geen nieuwe datum bekend, wanneer deze datum er is worden de betrokkenen geïnformeerd.

Vaccinatieweek HPV
GGD Limburg-Noord (team Jeugdgezondheidszorg) vaccineert, volgens het Rijksvaccinatieprogramma, een aantal keer per jaar op 9 verschillende locaties in de regio tegen verschillende infectieziekten. Ook de geplande vaccinatieweek tegen baarmoederhalskanker (HPV) van 11 t/m 15 mei gaat niet door en wordt uitgesteld tot na de zomervakantie. Met uitstel van een half jaar voor de vaccinaties HPV en DTP en BMR komt de bescherming tegen deze ziekten niet in gevaar.

Vaccinatie MenACWY

De vaccinatie tegen de meningokokkenziekte voor 14-jarigen zal wel doorgaan. Sinds 2015 is er een toename van meningokokkenziekte type W in Nederland, met name onder jonge kinderen en tieners. De kans om Meningokokken W op te lopen is momenteel gelukkig klein. De toename is echter dusdanig dat de MenACWY-prik voor de zomervakantie gegeven wordt om een stijging te voorkomen. GGD Limburg-Noord volgt hierin het landelijke beleid. De betrokken jongeren en ouders/opvoeders worden per brief geïnformeerd.

Overige vaccinaties

De vaccinaties die uitgevoerd worden op de consultatiebureaus in onze regio’s gaan wel gewoon door, omdat deze op individuele basis plaatsvinden.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen