Update Maandag 30 Maart Corona-virus Laurentius Ziekenhuis Roermond

Foto:

Via deze nieuwsupdate houden we u (vrijwel) dagelijks op de hoogte van de laatste stand van zaken rond het coronavirus in relatie tot het Laurentius ziekenhuis.

Lees hier direct de maatregelen die het ziekenhuis neemt en de veelgestelde vragen.

Update 30 maart – Stand van zaken om 09.00 uur
In ons ziekenhuis zijn 43 besmette patiënten opgenomen, waarvan 7 op de Intensive Care. Er zijn gisteren 4 patiënten naar huis gegaan, 1 patiënt is naar een ander ziekenhuis overgeplaatst en 1 patiënt is helaas overleden.

Centrum Acute Mondzorg
Vanaf vandaag opent in het Laurentius Ziekenhuis een Centrum Acute Mondzorg waar  COVID-19 vastgestelde of verdachte patiënten uit heel Limburg terecht kunnen bij spoedklachten.

Met corona besmette patiënten mogen, vanwege het besmettingsgevaar, niet in een reguliere tandartspraktijk of poli kaakchirurgie worden behandeld. Daarom heeft de Nederlandse Maatschappij Tandheelkunde (KNMT) de afgelopen weken, samen met het Regionaal Overleg Acute Zorg (ROAZ) en de drie tandheelkundige faculteiten, een structuur voor deze zorgverlening opgezet. Voor elk van de elf ROAZ-regio’s is een tandartspraktijk of ziekenhuis beschikbaar die deze spoedzorg kan leveren. Voor Limburg is gekozen voor het Laurentius Ziekenhuis. In het centrum worden corona-patiënten en patiënten met verkoudheidsklachten en eventueel koorts behandeld die door de tandarts verwezen zijn voor spoed tandheelkundige zorg. De verwijzing naar het Centrum Acute Mondzorg kan alleen via de eigen tandarts of huisarts.

Het Laurentius Ziekenhuis heeft door de verbouwingen nog een oude lege vleugel beschikbaar die nu voor het Centrum Acute Mondzorg wordt ingezet. Het Centrum Acute Mondzorg heeft een eigen ingang en is gescheiden van de rest van het ziekenhuis. Patiënten die verwezen worden naar het Centrum Acute Mondzorg worden hierover geïnformeerd door de tandarts of huisarts.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen