Met de bomenkap starten de eerste werkzaamheden op de Kapellerlaan

Foto: Roermond Nieuws

Het project herinrichting Kapellerlaan omvat het herinrichten van de Kapellerlaan, het aanbrengen van 30 km verkeersmaatregelen op de Heinsbergerweg en het vervangen van de verkeerslichten op de kruising Koninginnelaan – Prins Bernhardstraat.

Vervangen bomen Kapellerlaan

Onderdeel van de herinrichting van de Kapellerlaan is het vervangen van de bomen. Vanwege het broedseizoen van vogels kan het verwijderen van de huidige bomen niet na 15 maart worden uitgevoerd. De bomen op de Kapellerlaan worden daarom vanaf woensdag 17 februari tot en met vrijdag 19 februari 2021 verwijderd. Om de bereikbaarheid zo goed mogelijk te houden worden de werkzaamheden  in 2 fasen uitgevoerd; fase 1 ten noorden van de Prins Bernhardstraat en fase 2 ten zuiden van de Prins Bernhardstraat. De fasen staan op onderstaande afbeelding.

Verkeersmaatregelen en omleidingsroute

Aannemer Donkergroen voert de werkzaamheden uit vanaf 7:00 uur ’s ochtends tot ongeveer 17:00 uur ‘s middags. Gestart wordt met fase 1 en vervolgens werkt de aannemer van noord naar zuid. Tijdens het verwijderen van de bomen is in de betreffende fase geen verkeer of parkeren mogelijk. Uw woning of bedrijf blijft wel altijd te voet bereikbaar. Het verkeer wordt omgeleid via de Koninginnelaan, Bredeweg en Karel Doormanstraat. Via de Prins Bernhardstraat kan men de Kapellerlaan op- en afrijden in de richting waar niet wordt gewerkt. Zodra een weggedeelte klaar is, wordt het weer opengesteld voor bestemmingsverkeer.

Hergebruik boomstammen

Met de klankbordgroep en wijkraad zijn eventuele herbestemmingen voor het vrijkomende stamhout besproken met als resultaat dat voor alle stammen een herbestemming is gevonden. Zij gaan onder andere hergebruikt worden als speelaanleidingen op het terreintje bij het Lief-Vrouwenveld. Het neerleggen van de stammen gebeurt in samenwerking met de buurtgroep. Verder gaan ook stammen of delen daarvan naar de speeltuin Kitskensberg, de scouting Kitskensberg, de Donderse Moestuin en de Synergieschool Roermond.

 De kapvergunning

De kapvergunning voor de Kapellerlaan is definitief. De omgevingsvergunning voor de werkzaamheden in en op de Roeroever is nog in procedure.

Foto (c) Roermond NieuwsRoermond Nieuws

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen