ROAN (11) UIT HERTEN OPGELEID TOT POLITIEMAN

Foto:

We gingen echt mega hard met sirenes over de snelweg!”

De 11-jarige Roan uit Herten heeft de dag van zijn leven beleefd. Zijn allerliefste wens om politieagent te zijn, is door Make-A-Wish Nederland in vervulling gebracht.
Hij moest een boef in de boeien slaan die zijn taart gestolen had. De vaardigheden die hij kort daarvoor op het IBT geleerd had, kwamen goed van pas. De dag heeft veel indruk gemaakt op Roan. Deze positieve energie geeft hem hopelijk kracht in de strijd tegen zijn ziekte.
Roan heeft een progressieve spierziekte die zijn leven ingrijpend beïnvloedt. Daarom heeft Make-A-Wish zijn allerliefste wens in vervulling gebracht. Uit jarenlange ervaring blijkt dat een wensvervulling grote impact heeft en onvergetelijk is. Het geeft een ernstig ziek kind kracht om door te vechten. Dat Roan onder de indruk was van alles wat hem gebeurde, was duidelijk aan zijn gezicht te zien.

De boevenjacht
Afgelopen vrijdag werd Roan in zijn klas in Roermond verrast door verschillende politieagenten die hem meenamen naar het trainingscentrum van de politie in Kerkrade.
Politieagenten te motor begeleidden de limousine waarin Roan samen met zijn ouders en broertje vervoerd werd. Bij het IBT stonden nog meer agenten klaar voor Roan. Zij leerden hem en zijn broertje verschillende politievaardigheden. Dat was behoorlijk indrukwekkend. En wat bleek, tijdens de training, was Roans taart gestolen. Hij moest op pad om de boef te vinden en mocht mee in de politie-auto. “We gingen echt mega hard met sirenes over de snelweg, maar we hebben de boeven gepakt!” aldus Roan. ’s Middags kreeg hij nog een demonstratie van politiehondengeleiders. Medewerkers van diverse disciplines van de politie-eenheid Limburg hebben zich in hun eigen tijd ingezet om deze wensvervulling
mogelijk te maken. Roan zal het niet snel vergeten.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen