Gemeente Roermond: Wijzigingen afvalinzameling tijdens feestdagen

Foto: Pixabay

In verband met de feestdagen zijn er diverse wijzigingen in de afvalinzameling van de gemeente. Kijk hieronder voor een overzicht.
Huishoudelijk afval
Er zijn geen wijzigingen in het ophaalschema van huishoudelijk afval (duobakken, afvalemmers en PMD-zakken). Kijk op www.mijnafvalwijzer.nl voor actuele en de juiste ophaaldagen van afval op uw adres.

Zet uw duobak of afvalemmers en PMD-zakken op de juiste ophaaldag voor 07.30 uur buiten, maar niet al de dag van tevoren. Door uw afval op het goede moment buiten te zetten, wordt het opgehaald, blijft het niet staan en voorkomt u overlast voor uw buurtgenoten en natuurlijk voor u zelf.

Oud papier
In de wijken De Sterrenberg, Componisten-, Vliegeniers- en Kastelenbuurt zamelt de Koninklijke Harmonie Roermond het oud papier op woensdag 29 december 2021 in in plaats van vrijdag 31 december 2021.
Oud papier kunt u ook zelf naar het milieupark brengen. Dit is gratis.

Glas inleveren
Rondom de feestdagen is het aanbod van glas groter en kan het gebeuren dat een glascontainer helaas vol is. Is een glascontainer vol? Neem uw glas dan mee naar een andere glascontainer of naar huis. Zet nooit glas naast de container! Dit leidt tot onveilige situaties en overlast.

Kringloopwarenhuis
Kringloopwarenhuis Het Goed (Dr. Philipslaan 49B te Roermond) heeft de openingstijden als volgt aangepast in verband met de feestdagen:

Vrijdag 24 december 2021:de winkel is geopend van 10.00 tot 16.00 uur.
het inleverpunt is geopend van 10.00 tot 15.30 uur.
Zaterdag 25 december 2021 gesloten.
Zondag 26 december 2021 gesloten.
Vrijdag 31 december 2021:de winkel is geopend van 10.00 tot 16.00 uur.
het inleverpunt is geopend van 10.00 tot 15.30 uur.
Zaterdag 1 januari 2022 gesloten
Milieupark
Het milieupark (Mijnheerkensweg 31 te Roermond) is altijd op zondag en maandag gesloten én in verband met de feestdagen op

Zaterdag 25 december 2021.
Zondag 26 december 2021.
Zaterdag 1 januari 2022.
Frituurvet
Spoel frituurvet of -olie niet in het riool. Frituurvet kunt u goed verpakt inleveren bij één van de inleverlocaties (o.a. milieupark). Kijk voor de locaties in Roermond op www.frituurvetrecyclehet.nl.

Kerstbomen
Van maandag 10 januari tot en met vrijdag 14 januari 2022 worden de kerstbomen aan huis opgehaald. Kijk op www.mijnafvalwijzer.nl op welke dag uw kerstboom wordt opgehaald en leg deze op de ophaaldag vóór 07.30 uur, zonder versiering en zonder pot, op de stoep voor uw woning klaar. Let op, heeft u de kerstboom te laat klaar gelegd of treft de inzamelaar deze versierd of in pot aan, dan komt men niet terug om deze alsnog op te halen.
U kunt uw kerstboom ook zelf naar het milieupark brengen. Dit is gratis.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen