Vanaf vandaag is de Stationstunnel Roermond 4 maanden dicht voor autoverkeer

Foto: Gemeente Roermond

Vanaf maandag 14 januari tot begin mei 2019 is de stationstunnel bij de Oranjelaan afgesloten voor autoverkeer. De tunnel blijft in deze periode wel toegankelijk voor voetgangers, fietsers, hulpdiensten en lijnbussen. Automobilisten worden omgeleid via de Koninginnelaan, de Bredeweg en de Venloseweg. Bedrijven en woningen blijven bereikbaar. 

Uitvoering in fasen

Verbeterplan stationstunnel

Op 5 juli 2018 heeft de gemeenteraad definitief besloten over de uitvoering van het verbeterplan voor de stationstunnel. De stationstunnel vormt de belangrijkste verbinding tussen Roermond oost en de binnenstad voor voetgangers, fietsers en busvervoer. Na uitvoering van het Verbeterplan stationstunnel is de gebruiks- en belevingswaarde van de tunnel er sterk op vooruit gegaan. De sociale veiligheid wordt verbeterd door een veel betere openbare verlichting met een vergroot cameratoezicht. Verder zorgt het reconstrueren van de façades inclusief het terugzetten van de originele beelden van Joep Thissen, voor het herstellen van het monumentale uiterlijk van dit gemeentelijk monument.

Klik hier voor het vastgestelde Verbeterplan stationstunnel

Het plan is via een uitgebreid participatietraject tot stand gekomen. Hierbij is ook samengewerkt met de provincie, NS, ProRail en de eigenaars van aanliggende panden. Daarbij sluit het Verbeterplan aan op de geplande reconstructie van de Oranjelaan en op de in 2017 vastgestelde Visie stationsgebied Roermond. Zo vormen de beide nieuwe trappen aan de binnenstadkant van de stationstunnel straks de verbinding met de te realiseren openbaar vervoer-boulevard uit de Visie stationsgebied.

Verbeteren entree binnenstad stationstunnel

Een algemeen gewenste verbetering is om van deze entree een aantrekkelijke verbinding te maken in plaats van een donkere gang. De binnenstad moet als het ware al betreden worden aan de oostkant van de stationstunnel. Uitstraling en inrichting moeten daarbij aansluiten op de binnenstad en nieuwe singelring.

Aannemer Strabag voert de werkzaamheden voor het verbeteren van de stationstunnel in fasen uit. Bekijk het overzicht met de planning. Let op: de planning is onder voorbehoud en kan wijzigen. Tijdens twee weekenden in mei is de tunnel ook nog eens afgesloten voor autoverkeer. We houden je op de hoogte!

Bron: Gemeente Roermond

'

Reacties

article
91458
Vanaf maandag 14 januari tot begin mei 2019 is de stationstunnel bij de Oranjelaan afgesloten
https://roermond.nieuws.nl/gemeente/91458/vanaf-vandaag-is-de-stationstunnel-roermond-4-maanden-dicht-voor-autoverkeer/
2019-01-14T08:13:29+01:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/287/2019/01/08171119/nieuwe-tunnel.jpg
Gemeente, Roermond Nieuws