Dieren op dierendag op verschillende manieren verwend

Foto: Ilona Ilyés via Pixabay

Roermond – Angela Hokstamm – Dierendag is de dag waarop we de dieren extra aandacht geven. Mensen willen op deze dag laten zien dat dieren rechten hebben en dat ze beschermd moeten worden. De datum van Dierendag komt van de feestdag van Franciscus van Assisi. Deze feestdag vond plaats op 4 oktober. Franciscus van Assisi was een man die zich bekommerde om armen en zwervers, maar ook om planten en dieren. Op een internationaal congres van verenigingen voor bescherming van dieren in 1929, werd 4 oktober officieel uitgeroepen tot Werelddierendag. De eerste dierendag vond plaats op 4 oktober 1930.

Dierendag wordt gevierd door dieren extra in de watten te leggen. Dierenspeciaalzaken hebben dan ook vaak speciale aanbiedingen, om huisdieren extra te verwennen. Daarnaast wordt dierendag nu veel gebruikt door dierenrechtenactivisten. Zij vragen op die dag extra aandacht, voor de rechten van dieren.

Ook in Roermond zijn de dieren (extra)verwend vandaag. De familie van Dijk heeft de katten verwend met kattengras,een kuipje lekker eten en een extra knuffel. Het echtpaar Malie is onbewust de dag bijna vergeten. Maar hun katten krijgen alsnog een aai over hun bol. De familie Schoemaker ging met hun hond Toby naar de dierenspeciaalzaak Meijers. Daar kreeg het huisdier een hapje met snacks en hondensoepjes.

Dierendag vindt elk jaar plaats op 4 oktober.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen