Provincie Limburg, NS, ProRail en anderen werken eraan om de stationsomgeving te ontwikkelen tot regionaal mobiliteitsknooppunt

Foto: Angeela Hokstam

Op woensdag 23 oktober 2019 tussen 12.00 – 14.00 uur en 16.00 – 20.00 uur, konden belangstellenden tijdens een inloopbijeenkomst in Hotel Roermond, van medewerkers van de gemeente informatie krijgen en vragen stellen, over het nieuwe busstation, de bewaakte fietsenstalling en de andere plannen met bertrekking tot het stationsgebied.

In 2020 worden het busstation en de bewaakte fietsstalling vernieuwd en het stationsgebouw verbouwd. Ook wil de gemeente de bestemming van het voormalige Belastingkantoor bepalen. Wordt die gesloopt of krijgt die een nieuwe bestemming? Vanaf 2021 worden de de mogelijkheden voor een nieuwe voetgangersverbinding onderzocht. Naar aanleiding van de reacties van inwoners en de raad op het voorlopig ontwerp en beeldkwaliteitsplan wordt het definitief ontwerp opgesteld. Volgens planning, is het definitief ontwerp begin 2020 gereed.

De komende jaren wordt aan de slag gegaan, met de stationsomgeving. Provincie Limburg, NS, ProRail en andere betrokkenen gaan de stationsomgeving ontwikkelen, tot een regionaal mobiliteitsknooppunt. Het station moet een goed overstappunt worden, waar de verschillende vervoersvormen naadloos op elkaar aansluiten. Het station moet een prettige omgeving zijn, waar bezoekers, reizigers en inwoners graag komen. De stationsomgeving moet goed bereikbaar zijn, voor alle inwoners en bezoekers van Roermond door een goede verbinding met zowel de oost- en westzijde van de stad.

Wouter Das, projectleider uitvoering stadion visie legt uit: ”Volgend jaar wordt het busstation opgeknapt, dus meer ruimte voor de bussen gemaakt, de busperrons worden breder, de instap wordt makkelijker, er worden meer bomen neergezet, de wachtruimte voor de passagiers wordt groter, het wordt makkelijker met de bus te reizen. Daarnaast gaat NS de bewaakte fietsenstalling opbouwen, de stallingsmogelijkheden voor fietsers gaat dus verbeteren. NS gaat het hoofdgebouw verbouwen. Bij de nieuwe busstations zal ervoor gezorgd worden dat ze breder zijn, met zo min mogelijk drempels, zodat de mens met een beperking geen hinder ondervindt, bij het pakken van de bus of de trein. De uitvoering van alle plannen kan tot 2030 duren”.

Vanaf 23 oktober tot 6 november kan iedereen digitaal reageren via: www.roermond.nl/station. Hier is ook meer achtergrondinformatie over de stationsplannen te vinden.

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen