Een nieuw boek over het Leudal

Foto: Studiegroep Leudal

Roermond – Angela Hokstam – Dit jaar heeft de Studiegroep Leudal, na 45 jaar een nieuw boek uitgegeven over het Leudal: met meer dan 220 pagina’s in full colour, harde kaft en met een beperkte oplage. De Auteurs zijn natuurfotograaf Hans Smulders en ecoloog Phlip Bossenbroek. Pakkende foto’s van planten, dieren, het boeiende landschap van het Leudal en zijn cultuurhistorie gaan hand in hand met informatieve teksten. Het boek is daarmee niet alleen een fijn kijkboek, maar geeft ook veel wetenswaardigheden , over het Leudal en antwoorden op allerlei vragen. Naast een prachtige opmaak biedt ook een serie kaarten, extra inzicht in het gebied.

Op 14 november houden de auteurs elk een lezing om 20 uur in Office Hotel Nero Kapellerpoort 1, 6041 HZ Roermond.

Jan Boeren vertelt over een zeldzame vlinder, die alleen in Roerdal voorkomt, het donker pimpernelblauwtje.Voor de leefwijze zijn de waardplant, grote pimpernel en een nest van gewone steekmieren nodig.

Phlip Bossenbroek zal vertellen over het Leudal. Over allerlei bijzondere planten. En over 6 jaar studie naar reptielen zoals de hazelworm en de levendbarende hagedis. Samen met Hans Smulders heeft Phlip Bossenbroek onlangs het boek “Het Leudal voor nu en altijd – een wonderlijk natuurgebied” gepubliceerd. Veel van de informatie uit de twee voordrachten, komen ook in dit boek aan de orde en natuurlijk nog veel meer. Het boek is verkrijgbaar in het Bezoekerscentrum Leudal of via de website https://www.studiegroepleudal.nl/

Iedereen is welkom op de lezingen, de toegang is gratis.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen