De toenemende vuurwerkoverlast in geheel Roermond

Foto: OpenClipart-Vectors via Pixabay

Roermond Nieuws houdt zich al enkele weken bezig met vuurwerkoverlast in de diverse wijken in Roermond. Via onze Facebookpagina hebben wij op verzoek van onze lezers oproepen gedaan om aan te geven waar en wanneer deze overlast zich voor doet. De reactie waren overweldigend. U reageerde massaal met exacte locaties, maar rapporteerde vooral de overlast voor huisdieren en een toenemend gevoel van onveiligheid. Wij hebben de gemeente gevraagd,  wat hier aan gedaan wordt en vooral hoe de burger serieus genomen wordt en of hier ook extra aandacht aan deze problematiek geschonken wordt.

Op 8 November antwoordde de persvoorlichter: “Bij de afdeling Stadstoezicht zijn inderdaad 9 rechtstreekse meldingen van vuurwerkoverlast binnengekomen. Verder zijn er indirecte meldingen via de wijkpartners binnengekomen. Het probleem heeft onze aandacht en we hebben overleg hierover met verschillende betrokkenen. Opsporen blijft echter heel lastig aangezien we mensen op heterdaad moeten kunnen betrappen”.

Het bleef bij ons echter klachten regenen, waarna wij onlangs weer een poll gehouden hebben met de vraag of de overlast meer of minder geworden was. 66 % reageerde met het antwoord; meer overlast. Ook hebben wij als Roermond Nieuws tijdens interviews hier aandacht voor gevraagd aan Roermondse politici. Inmiddels heeft u ook via de landelijke media kunnen vernemen, dat handel in vuurwerk via  “andere” kanalen plaats vindt.

Wederom hebben wij de gemeente gevraagd wat er aan gedaan wordt. Het antwoord van de gemeente Roermond: Roermond Nieuws heeft gevraagd naar wat er met de meldingen van mensen over vuurwerkoverlast gebeurt. Meldingen worden geïnventariseerd en hotspots in kaart gebracht. Hier wordt extra surveillance op ingezet door handhaving. Daarnaast vindt er ook afstemming plaats met andere betrokken partijen, zoals o.a. de politie. Ook zij zetten hier extra capaciteit op in.

Hieruit concluderen wij ,dat het dus alleen maar bestreden kan worden, indien u de overlast ook daadwerkelijk meldt. Dus: Locatie en tijdstip.

Waar kunt u dit melden?

Afdeling Stadstoezicht Slachthuisstraat 102 6041 CB Roermond.

De openingstijden van de afdeling Stadstoezicht zijn:

  • Maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag: 8.30 tot 17.00 uur
  • Donderdag: 7.00 tot 23.00 uur
  • Zaterdag: 8.30 tot 17.00 uur
  • Zondag: 9.30 tot 18.00 uur

De afdeling Stadstoezicht is telefonisch bereikbaar tijdens bovengenoemde openingsuren op telefoonnummer: (0475) 35 91 01. De afdeling Stadstoezicht is via e-mail bereikbaar op [email protected]

Dit bericht gaarne delen.

Roermond Nieuws zal via een poll op 14 december wederom peilen of de overlast vermindert. Let daarom op onze Facebookpagina 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen