Nieuws uit het huis van de stad: Terugblik op 500 dagen later met de negen fractievoorzitters uit Roermond

Foto: Gerd Altmann via Pixabay

Aan het einde van dit jaar kijken wij even terug naar de diverse items die wij gemaakt hebben. Één daarvan is 500 dagen later.

Wat was het leuk om te maken , maar tevens o zo moeilijk. Het politieke landschap in Roermond is vol van wantrouwen en achterdocht. Niet bewust, maar de situatie maakt dat erna. Het goudschaaltje van de aandacht en naar elkaar kijken en afwegen was duidelijk merkbaar. Alle negen de factievoorzitters waren zeer aardige mensen om mee te werken. Wij van Roermond Nieuws hadden ook de zelfde vragen aan iedere fractievoorzitter en pas nadat wij alle negen heren(geen dames!!) geïnterviewd hadden zijn wij viraal gegaan. Men heeft dus nooit kunnen horen of zien wat er inmiddels door een andere woordvoerder gezegd was. Wat ons opvalt is dat de bereidheid en de  bereikbaarheid om tot een afspraak te komen wat stroperig was. Daarbij speelde wantrouwen eveneens een grote rol. Maar dit is de eerste aanzet en wij zijn van plan  dit  na 1000 dagen te herhalen. Bewust hebben wij ervoor gekozen om niet door te vragen en de zaak op scherp te zetten,dat was een bewuste keuze. Het ging erom hoe men de eerste 500 dagen ervaren had.

Communicatie

Groot zijn de verschillen als het gaat over communicatie.Bij veel fracties ontbreekt het aan een social netwerk. Daardoor waren de aantallen bekeken items nogal verschillend. Onze indruk is dat op een paar partijen na het netwerk klein en niet actief is. Aanwezig zijn betekent niet alleen aangemeld zijn  op social media, maar  als je vervolgens  niet actief bent op bijv.facebook, dan ben je alleen zichtbaar voor de 300 volgers; dat schiet echt niet op.  De vraag is dan ook of er veel  interesse is voor politiek in Roermond langs de weg van social media.

Echter, al met al toch een mooi resultaat en wij kijken uit naar 1000 dagen later.

Om u nog eenmaal alle negen de fractievoorzitters  voor te stellen, hieronder in dit bericht  nog eenmaal alle negen op een rij. Overigens kunt u dit nog een jaar lang terug zien op ons nieuwsplatform.  

 

Nieuws uit het huis van de stad: “500 dagen later” Gerard Nizet van de SP

Nieuws uit het huis van de stad: “500 dagen later” Marc Breugelmans van het CDA

Nieuws uit het huis van de stad: “500 dagen later” Ger Julicher van Demokaraten Swalmen

 

Nieuws uit het huis van de stad: “500 dagen later” Dré Peters van de LVR

Nieuws uit het huis van de stad: “500 dagen later” Selami Coskun van Denk

Nieuws uit het huis van de stad: “500 dagen later” Wim Maassen van Groen Links

Nieuws uit het huis van de stad: “500 dagen later” Vincent Zwijnenberg van de VVD

Nieuws uit het huis van de stad: “500 dagen later” Michale Kalthoff van D66

Nieuws uit het huis van de stad: “500 dagen later” Leon Coenen van De Stadspartij Roermond

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen