Eind januari volgende fase verdiepte ligging Wilhelminasingel

Foto: Pixabay

Roerond – Angela Hokstam – Eind januari begint de volgende fase van de verdiepte ligging, ten westen van de Wilhelminasingel. Het oostelijke deel is op diepte en wordt verder ingericht, zodat deze later veilig en compleet in gebruik kan worden genomen. De werkzaamheden aan de verdiepte ligging in de N280 worden in 2 fasen uitgevoerd. De afgelopen periode is het oostelijke deel van de verdiepte ligging tot aan de kruising Wilhelminasingel gebouwd. Ook is de hele verdiepte ligging van de Mijnheerkensweg klaar. Nu het westelijke deel: vanaf de kruising Wilhelminasingel tot aan de Louis Raemaekersbrug.

Vanaf de kruising Buitenop tot en met de kruising Wilhelminasingel worden de wegen aangepast. Verkeer rijdt daarna over een verlengde, tijdelijke N280, aan de zuidkant van de toekomstige verdiepte ligging. In de loop van week 5 (de week van maandag 27 januari 2020) beginnen de voorbereidende werkzaamheden. Het bouwen van de verdiepte ligging start halverwege februari. Bij slecht weer kan het zijn dat de werkzaamheden niet doorgaan en op een ander moment plaatsvinden.

Hoe dieper de damwanden komen, hoe meer overlast er kan ontstaan. De trillingen en het geluid dat wordt veroorzaakt wordt gemonitoord. Alle overlast voorkomen is helaas niet mogelijk. Er is eenmaal geluids- en trillingshinder.

Verkeer kan over de N280 en de tijdelijke wegen blijven rijden. Alle bestemmingen blijven bereikbaar. Bestemmingen in de Mijnheerkensweg, zoals DCO van Iersel, Euromaster en City Hub, zijn bereikbaar vanuit het oosten via de nieuwe verdiepte ligging Mijnheerkensweg.Volg de bewegwijzering. Het Designer Outlet Roermond P1 is niet bereikbaar via de N280. Deze is bereikbaar via de rotonde en de verdiepte ligging Mijnheerkensweg.Volg de bewegwijzering.

De bypass op de Mijnheerkensweg wordt ingericht voor eenrichtingsverkeer: verkeer is alleen mogelijk vanaf de Mijnheerkensweg richting de Schipperswal. Om vanuit de Schipperswal de N280 en de Mijnheerkensweg te bereiken volg de bewegwijzering over de verdiepte ligging van de N280.

Oponthoud door de werkzaamheden vermijdt u het beste, door de adviesroutes te volgen. Tijdens het bouwen van het westelijke gedeelte van de verdiepte ligging, gelden 4 omleidingsroutes voor gemotoriseerd verkeer. De werktijden zijn van 07:00 tot 19:00 uur. Het kan zijn dat er buiten deze uren gewerkt moet worden, maar dit wordt zoveel mogelijk voorkomen. Kijk regelmatig op de website voor de meest actuele informatie.

In contact komen kan via:

T | 06 111 21 949(Bereikbaar op werkdagen tussen 08:00 – 17:00 uur)

Persvragen of woordvoering dienen gericht te worden aan de Persdesk van Provincie Limburg. Contact opnemen kan via www.limburg.nl/actueel/nieuws/persdesk/

Bezoekersadres Informatiecentrum N280 Roermond: Looskade 4

6041 LE Roermond

Het Informatiecentrum N280 Roermond is vanaf 13 januari op afspraak te bezoeken. Een afspraak maken kan door te mailen naar het e-mailadres van de Provincie Limburg voor N280: N280roer­mond@prvlim­burg.nl

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen