Nieuws uit het huis van de stad: Art. 43 vragen VVD “Actualisering Toewijzingsbeleid binnensport-accomodaties”

Foto: VVD

Onlangs kwam de VVD-fractie ter ore dat er gewerkt wordt aan een aangepast toewijzingsbeleid gemeentelijke binnensport-accommodaties. Sportverenigingen welke gebruik maken van de gemeentelijke binnensport-accommodaties zijn uitgenodigd voor een informatieavond. Met de problemen welke afgelopen jaar gerezen zijn rond de toewijzing van ruimte aan de zaalvoetbalvereniging Tigers nog vers in het geheugen, is het belangrijk dat een eventuele aanpassing van het toewijzingsbeleid op een juiste manier aangepakt wordt.

Een en ander brengt de VVD-fractie tot de volgende vragen:

  1. Het Toewijzingsbeleid gemeentelijke binnensportaccommodaties is door het college van B&W in 2016 vastgesteld op basis van eerder door de raad vastgestelde visies en beleidsnota’s. Is door later vastgestelde visies of beleidsnota’s aanleiding aanwezig om nu het toewijzingsbeleid te wijzigen?
  2. Indien het Toewijzingsbeleid niet gewijzigd dient te worden op basis van nieuwere door de raad vastgestelde visies en of beleidsnota’s, bieden de nog steeds bestaande visies en beleidsnota’s dan de ruimte om binnen de vastgestelde kaders tot wijziging van het Toewijzingsbeleid over te gaan?
  3. In de uitnodiging voor deelname aan de informatieavond welke de betrokken sportverenigingen ontvingen, blijkt dat voor de aanpassing van het Toewijzingsbeleid advies werd uitgebracht door de Stichting Sportraad. Is een dergelijk advies ook uitgebracht door de Stichting Sportraad bij het tot stand komen van het huidige Toewijzingsbeleid? Kunnen de uitgebrachte adviezen toegevoegd worden aan de beantwoording van de vragen?
  4. Kennelijk wordt belang gehecht aan advisering door de Stichting Sportraad. Wanneer werd de Stichting Sportraad Roermond opgericht? Zijn de statuten en de daarin opgenomen doelstelling nog passend bij de sportwereld en haar omstandigheden in het Roermond van vandaag?
  5. Op welke wijze is gewaarborgd dat de vertegenwoordigers van de Stichting Sportraad Roermond alle geledingen van de sport in Roermond in voldoende mate en onafhankelijkheid vertegenwoordigen?
  6. Tot slot stelt de VVD-fractie het op prijs het concept Toewijzingsbeleid gemeentelijke binnensport-accommodaties voor vaststelling door het college te ontvangen, zodat dit zo nodig in een vergadering van de commissie BS kan worden geagendeerd.

Ik zie uw beantwoording met bijzondere interesse tegemoet.

Met vriendelijke groet, Ernest Oele

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen