Limburg neemt maatregelen door hoogwater Maas

Foto: Waterschap Limburg

Persbericht – Waterschap Limburg rijdt vandaag pompen, coupures en demontabele keringen uit. Dat is nodig omdat de afvoer van de Maas momenteel 1.500 m3 per seconde bij St. Pieter heeft bereikt.

Op dit moment is de verwachting dat de afvoer de komende 24 uur blijft stijgen en morgenochtend een piek bereikt van ongeveer 1.800 m3 waarna de afvoer naar verwachting langzaam gaat dalen. De afvoeren van de beken leveren op dit moment nergens problemen op. Uiteraard blijven we wel alert op de afvoeren.

Er worden onder meer pompen geplaatst in Roermond (bij Hattem), in Baarlo (Kwistbeek), in Venlo (Springbeek), in Blitterswijck (Wolterskamp) en in Wessem (Thornerbeek). Sinds kort staat er een vaste pomp in Elsloo (Hemelbeek), deze is in bedrijf genomen. De demontabele kering in Arcen is vandaag opgebouwd. Verder worden er inspecties uitgevoerd, dijkwachten lopen controles, afsluiters van bijvoorbeeld beregeningsinstallaties dichtgezet en terugslapkleppen gecontroleerd.

Centraal Meldpunt Water

Wateroverlast kunt u melden via het Centraal Meldpunt Water 0800 – 0341 (24 uur per dag, 7 dagen per week).

Contact en informatie

Meer informatie over waterstanden en afvoeren van de Maas zijn te vinden op http://www.rws.nl met een presentatie van de 2 daagse verwachting van de afvoer te St. Pieter of https://waterinfo.rws.nl/#!/kaart/waterafvoer voor de actuele en verwachte afvoeren op alle meetlocaties in Nederland. Informatie over de waterstanden en afvoeren van de beken vindt u op https://www.waterstandlimburg.nl/. U kunt ook de app WaterstandLimburg downloaden in de AppStore of Google play.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen