Vincentius winkel Roermond heropent op 1 september met Corona maatregelen

Foto:

Na een sluiting van vijf maanden opende de  Vincentius winkel, geheel Coronaproof op 1 september 2020 haar deuren. De Vincentius winkel kan goederen aannemen, die goed en bruikbaar zijn en tevens opgeslagen en verkocht kunnen worden in de winkel.

Welke goederen  worden aangenomen:Kleding,Schoeisel,Glas, porselein en aardewerk, Huishoudelijke artikelen, Witgoed, Elektrische apparaten, Meubels,Vloerkleden en beddengoed, Fietsen en Boeken.

De Vincentiusvereniging Roermond (de winkel is hier onderdeel van)biedt al 160 jaar (sinds 1859) hulp aan mensen die in een sociaal of financieel isolement verkeren. Zowel over de hele wereld als dicht bij huis. Diverse maatschappelijke organisaties binnen de gemeente en ook daarbuiten kennen de Vincentiusvereniging, als een belangrijke- en gewaardeerde partner in de aandacht voor ieder mens in nood, ongeacht oorzaak, achtergrond of geloof. Met behulp van vrijwilligers richt de vereniging zich op verschillende terreinen van de hulpverlening. Met verschillende projecten en initiatieven kunnen mensen, die door welke oorzaak dan ook in de knel zijn gekomen worden ondersteund. Hulpverlening van de Vincentiusvereniging Roermond bestaat uit in gesprek gaan met mensen uit de gemeente Roermond, die krap zitten vanwege een minimum inkomen of omdat ze uit de schulden proberen te komen. Er word geholpen met coaching, advies en verwijzing. Wanneer dat onvoldoende soelaas biedt, helpt Vincentius aanvullend hulpverleners en fondsen met goederen en diensten, soms van financiële aard (gift of lening). Vincentius doet haar noodhulp liefst op de achtergrond en werkt zo mogelijk samen met betrouwbare partners, die instaan voor de noodzaak ervan. De vereniging houdt zich het recht voor, om een aanvraag te weigeren.

U vindt de winkel aan de Burgemeester Brouwersstraat 1 6043 BJ Roermond

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen