7e gesprek omwentelaars:Rol van spullen tijdens de feestdagen

Foto: Arek Socha via Pixabay

 

Omwentelaars zijn mensen die zich met een positieve instelling inzetten voor de duurzame samenleving en een goede kwaliteit van de leefomgeving. Het kernteam van de initiatiefnemers Janneke ter Linden-Postulart, Floris Mokveld en Trees van der Schoot is uitgebreid met Ilse Meelberghs. Verder kan echt iedereen een Omwentelaar zijn. Niet treuren, niet mopperen, niet stilzitten: maar doen! Positief en met creativiteit aan de slag met duurzaamheid, daar gaat het om. Doet u mee? Wilt u inspireren of geïnspireerd worden? Kom dan naar de impactgesprekken, die maandelijks worden georganiseerd.

Op 1 oktober a.s. vindt het zevende impactgesprek plaats over “De rol van spullen tijdens de decembermaand”. Voorkennis is niet nodig. Iedereen kan meedoen. Breng gerust iemand mee. Het gaat om ontmoeten en inspireren. Wel houden we 1,5 meter afstand. Daarom is aanmelden deze keer verplicht. Er is ook de mogelijkheid vanuit thuis via Zoom mee te doen, een hybride event.

Tijdens het zevende impactgesprek staat het thema spullen centraal. Vanaf oktober gaan in Nederland de inkopen starten voor de decembermaand. Maar wat is eigenlijk de impact van spullen? En hoe beleef je deze maand als je bent gaan consuminderen? Met Pakjesavond in aantocht; wat is het effect qua ongelijkheid op de kinderen, tijdens de volgende schooldag?Deze avond is afwisselender dan de voorgaande Impactgesprekken. Er zijn 3 sprekers;

– Janneke ter Linden- Postulart bijt de spits af, door kort te vertellen over de impact van spullen en hoe je deze kunt verkleinen en toch cadeautjes kunt geven.

-De tweede spreker is Peggy Kuipers. Zij is gaan ontspullen. Ze vertelt over wat dit voor impact heeft, op haar leven en hoe ze met december omgaat.

-De derde spreker is Sandy Brouns. Sandy is leerkracht op een basisschool en ziet hier de ongelijkheid als geen ander, de schooldag na pakjesavond. Wat doet dit met de kinderen? En wat is eigenlijk de kern van de feestdagen in december?

Tussen deze 3 sprekers door, gaan groepen met elkaar verder in gesprek. Wat zijn jouw hobbels en oplossingen? We houden hierbij in gedachte dat alles goed is, we elkaar op een positieve manier inspireren en er geen goede- of foute reacties bestaan.

We verwelkomen jullie graag op donderdag 1 oktober, vanaf 19 uur in De Velderie, Prins Bernhardstraat 1, Roermond. Het programma start om stipt 19.00 uur en sluit af om 21.30 uur. Voor degene die dan nog een drankje willen en napraten, is de bar geopend tussen  22.00-22.30 uur. Drankjes aan de bar zijn voor eigen rekening. De huur van de locatie, inclusief koffie en thee bedraagt rond de 90-100 euro. Donaties om de kosten te dekken zijn welkom in de pot. Deze zal bij de entree aanwezig zijn. In de zaal is plek voor maximaal 35 personen. Aanmelding is verplicht, in verbandmet Covid-19.

Mail naar [email protected] om een plekje te bemachtigen. Ook zal deze digitaal te volgen zijn via zoom. Mocht je hier interesse in hebben, laat het ons dan ook weten via [email protected] o.v.v. Zevende impactgesprekvia Zoom. We sturen je dan t.z.t. de gegevens door.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen