Mister X: “Is Rempe de nieuwe John Lennon?”

In het TVEllef programma Mister X gaat een geheimzinnige muziekproducent op zoek naar een hit. In totaal doen er zeven artiesten mee aan deze zoektocht. In de laatste aflevering, die woensdagavond wordt uitgezonden, is het de beurt aan Rempe.

Rempe Kooij uit Utrecht is opgegroeid met muziek van de Beatles. En al op jonge leeftijd besloot hij om ook zelf muziek te gaan maken. Rempe is een fanaat, iemand die een plaat helemaal in zich opzuigt en er ook graag over verteld. Maar ook een succesvol muzikant, die in verschillende bands actief is, waaronder de Beatles tribute band One After 909.

Als Mister X vraagt aan Rempe om een nummer van zijn idool te zingen brengt Rempe een ontzettend knappe versie van Imagine, terwijl hij zichzelf begeleidt op piano. Mister X weet genoeg. Hij schrijft een nummer dat helemaal in Rempe’s straat past. Na wat aanpassingen in de tekst door Rempe zelf rolt ‘What might have been’ uit de studio.

Een dijk van een nummer.

Het is tevens het laatste liedje uit seizoen 1 van Mister X. Er is echter goed nieuws: een tweede seizoen is in de maak, dat zal in 2021 worden uitgezonden.

Download MP3
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen