Kabinet: ook schade Limburg vergoeden die wel verzekerbaar was

Foto: Roermond Nieuws

Nieuws.nl -

Het kabinet heeft vrijdag de vergoeding van schade als gevolg van de overstromingen in Limburg vastgesteld. Het gaat om een regeling voor schade die niet verzekerd kon worden. Daarnaast zei minister Ferd Grapperhaus (Justitie) vrijdag ruimhartig te willen zijn: ook zaken waarvan niet algemeen bekend was dat die verzekerd hadden kunnen worden, komen nu in aanmerking voor een vergoeding.

Bij toekomstige rampen moeten deze zaken wel verzekerd zijn en vallen ze niet meer onder de wettelijke schaderegeling bij rampen.

Burgers met schade aan hun woning die ze niet konden verzekeren krijgen deze voor 90 procent vergoed. Bedrijven hebben recht op een volledige vergoeding boven een bedrag van ruim 17.000 euro. Voor schade onder dit bedrag geldt een tegemoetkoming van 65 procent. Overheden krijgen 58,5 procent van de schade aan wegen vergoed.

De zwaar getroffen gemeenten Valkenburg aan de Geul, Gulpen-Wittem en Meerssen krijgen een aparte compensatie omdat de wettelijke regeling niet al hun schade compenseert. Mogelijk komen ook nog een andere gemeenten hiervoor in aanmerking.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen