Primeur: eerste nachttrein Arriva komt vanuit Maastricht aan op Schiphol Airport

Foto: Arriva

Primeur: eerste nachttrein Arriva komt vanuit Maastricht aan op Schiphol Airport
De állereerste treinverbinding in open toegang is van start gegaan. Zojuist is de Arriva nachttrein aangekomen op station Schiphol Airport. Om dit bijzondere moment te vieren, zorgde Arriva ervoor dat de aanwezige reizigers een treinreis meemaakten die zij niet snel vergeten.

Tijdens de eerste rit genoten reizigers van livemuziek van onder andere voormalig profvoetballer en nu singer & songwriter Björn van der Doelen, het Nederlandstalig poptrio WIES en winnares van de Limburgse Popprijs – en over zes maanden de openingsact van Pinkpop ’23-  MADOUX.

Ieder van de artiesten sprak op zijn of haar manier de waardering uit voor deze unieke trein. Zo zei bijvoorbeeld Björn van der Doelen dat de nacht hem ook niet vreemd is en dat een verbinding als deze een geweldige toevoeging is voor iedereen die verbinding zoekt in de nacht.

Naast de optredens van de artiesten waren er lekkere hapjes en drankjes en was de trein in stijl van de nacht verhult. Hierdoor deed de toch al bijzondere Arriva Pinkpoptrein, bijna magisch aan.

De verbinding met de randstad
Voor de ene reiziger is het de trein aan de vooravond van wat een geweldige vakantie moet worden, voor de ander is het de trein naar zijn of haar werk en weer een ander gaat het nachtleven in een andere stad ontdekken. Voor ieder wat wils, met deze nachttrein verbindt Arriva drie verschillende provincies in één nacht.

Vanuit Maastricht vertrok de nachttrein om 01.01 uur in de richting van Station Schiphol Airport. Via Sittard, Roermond, Weert, Eindhoven, Den Bosch, Utrecht, Amsterdam Bijlmer Arena en Amsterdam Zuid kwam de trein om exact 03:15 uur aan om Station Schiphol Airport. Via dezelfde route rijdt de trein straks 05.40 uur terug en komt de speciale Pinkpoptrein van Arriva om 07.57 uur aan in Maastricht. En zo verbindt de Arriva nachtrein niet alleen steden met elkaar maar ook de nacht met de ochtend.

Ticket altijd €10
Een ticket voor de nachttrein kost €10 en is te koop via glimble, de reisapp van Arriva. De reiziger ontvangt dan een QR-code waarmee de poortjes worden geopend. Het ticket heeft een vaste prijs, ongeacht vanaf welk station een reiziger meereist. Let op: reizigers kunnen niet met de OV-chipkaart reizen omdat deze nachttrein onder een ander tarief valt.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen