Video: Van de hoed en de rand: de passie voor de Brandweerwagen

Foto:

Rob Venema is een heel bijzondere man. Want ondanks dat hij een grote handicap heeft (hij kan niet meer lopen) laat hij zich niet weerhouden om zijn grote passie uit te oefenen: Het restaureren en besturen van grote brandweerauto’s! Een enorme Magirius Brandweer auto en een Blits Brandweer auto en een rode Volkswagen kever met een slangenhaspel wagen erachter!

Hij draait er zijn hand niet voor om vanuit de enorme Magirius Brandweerauto (1952) te klimmen om in zijn rolstoel plaats te nemen! Hij is een voorbeeld voor anderen die na het verkrijgen van een handicap zich niet laten weerhouden om een hobby uit te oefenen… Hij maakt jaarlijks een rondje Nederland in zijn brandweerauto en bezoekt dan alle brandweer kazernes die op zijn pad komen, om een foto te maken met zijn brandweerauto op de voorgrond. Öók op Old Timer Treffens (o.a. bij het maandelijkse 3e zondag treffen in Asselt/ Swalmen) komt hij met zij enorme brandweerauto met aanhanger (waarop de brandweer slangen hangen).

Hij laat zich zelfs niet ontmoedigen, toen hij na een epilepsie aanval 6 jaar zijn rijbewijs kwijt was. Is hij daarna (toen hij zijn groot rijbewijs terugkreeg) opnieuw met zijn Magirius Brandweer auto naar alle Old Timer festivals in de regio gegaan. Hij is nog dringend op zoek naar een stalling voor zijn drie auto’s , Want door omstandigheden moeten ze nu buiten in de regen staan! Benno Kroese

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen