20 april 2024 Fuusival Swalmen – Een gezellig, jong festival in Swalmen voor muziekliefhebbers door muziekliefhebbers!!! Be There!!

Foto:

Fuustival is geboren uit de liefde voor muziek van twee vriendinnen die vroeger vrijwilliger waren bij het voormalige jongerencentrum de Fuu in Swalmen. Zij dragen de Fuu een warm hart toe omdat ze prachtige herinneringen hebben aan die tijd als vrijwilliger en aan de vele concerten die daar werden gehouden. Er kwamen veel muziekliefhebbers op af en het was de gezelligheid en de relaxte sfeer dat het jongerencentrum deed bruisen.

Ook is het jaarlijkse Sjwaampop geboren in het, inmiddels gesloopte, jongerencentrum. Na vele jaren besloten de dames een reünie te organiseren voor oud. Dat werd een groot succes en hieruit is, mede door de vele vragen voor herhaling, Fuustival ontstaan.

Er werd een plan gemaakt, oud medewerkers werden enthousiast en zo ontstond er een bestuur.

Met 6 mensen werd er fanatiek georganiseerd en Fuustival 1 en 2 werden een succes. Inmiddels was ook het publiek breder dan oud bezoekers en medewerkers en de muziekstijlen zeer uiteenlopend. Er was duidelijk vraag naar een laagdrempelig indoor festival in Swalmen. Helaas gooide Corona roet in het eten. Met een geheel georganiseerde 3de het einde inzicht. In 2 jaar tijd kregen bestuursleden andere bezigheden en zo leek Fuustival dood te bloeden.

Echter op een avond in de kroeg… bespraken 2 bestuursleden en goede vrienden van elkaar, Fuustival. Ze hadden hier dezelfde ideeën over, zetten de schouders eronder en een herstart was gemaakt. Het organiseren beviel de vrienden goed, met 2 personen op een zelfde lijn, ging het van een leien dakje.

De locatie werd besproken, bands melden zich aan, werden beluisterd en gecontracteerd, vele andere acties werden uitgezet en afgerond. En met de hoofdsponsor als vriend en adviseur is Fuustival 3 een feit! het beloofd een fantastische avond te worden. Kom luisteren,genieten en beleven!!!

Fuustival vindt plaats op 20 april 2024 in Gemeenschapshuis de Robijn in Swalmen

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen