Tienduizenden vrijwilligers ruimen zwerfafval op tijdens actiedag

Foto: Roermond Nieuws

Nieuws.nl -

Tienduizenden vrijwilligers gaan zaterdag de straat op om zwerfafval op te ruimen tijdens de 22e editie van de Landelijke Opschoondag. In totaal staan er 2525 schoonmaakacties gepland, verspreid over heel Nederland. Behalve individuele burgers hebben ook veel sportclubs, scholen, bedrijven, verenigingen, gemeenten en enkele vakantieparken hun steun toegezegd.

Van tevoren hebben zich 38.125 mensen en organisaties aangemeld voor de actiedag, maar het aantal deelnemers kan gedurende de dag nog oplopen, verwacht de organisatie.

De Landelijke Opschoondag wordt georganiseerd door Supporter van Schoon, een initiatief van Verpact, wat voorheen onder meer Nederland Schoon was. Vorig jaar hadden zich van tevoren ruim 37.000 vrijwilligers aangemeld voor de actiedag, maar uiteindelijk waren er ongeveer 50.000 deelnemers omdat veel mensen zich op het laatste moment nog inschreven.

Ook langs de Nederlandse oevers van de Maas wordt zaterdag schoongemaakt, voor de Maas Cleanup. Volgens de organisatie staan er meer dan 250 opruimacties gepland, die worden uitgevoerd door ruim 10.000 vrijwilligers. Het is de eerste keer dat deze van oorsprong Limburgse actiedag het gehele Nederlandse deel van de Maas bestrijkt. De organisatie verwacht “extreme hoeveelheden afval” aan te treffen op de oevers, door de hoge waterstanden van de Maas de afgelopen maanden.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen