Dramavoorstelling “De 13 van Roermond”

Foto: Toneelvereniging “Öngerein”

Persbericht – In december 2018 spelen wij als toneelvereniging “Öngerein” een dramatoneel rond de gebeurtenissen in Roermond kerstmis 1944. Het is een volledig eigen productie van Öngerein.

In de “De 13 van Roermond” zijn wij getuige van de executie van 13 onderduikers op bevel van de Kampfkommandant Ulrich Matthaeas.  De voorstelling in 4 scenes is een uniek theaterstuk, met beelden en muziek die ons meenemen naar het drama dat zich destijds in Roermond en Duitsland afgespeeld heeft.

Het verzet van RK kerk in Roermond passeert de revue, vervolgens het schijnproces in de Nassaustraat en de 13 doden, daarna de deportatie van de circa 3.000 mannen van Roermond die uit hun schuilplaatsen waren gekomen. Tenslotte wordt oude Kampfkommandant met zijn oorlogsmisdaden geconfronteerd als hij in een bejaardentehuis in Duitsland verblijft.

De 5 uitvoeringen zijn op:

  • Zaterdag 29 december 16.00 uur en 20.00 uur
  • Zondag 30 december 16.00 uur en 20.00* uur (*besloten voorstelling Rotary Club Roermond)
  • Vrijdag 4 januari 2019 20.00 uur in het Royal Theater, Hamstraat 7a Roermond.

Kaartverkoop
Uitsluitend in de voorverkoop voor € 10 per stuk bij:

–  Firma Schlicher, Markt 3 te Linne

–  Primera Roermond, Hamstraat 4 te Roermond

Voorstellingsinformatie: Voorstellingsduur circa 1.15 uur, zonder pauze en in Nederlands, Duits en dialect gesproken.

Tekst Auteur: Bert Theelen – Bewerking: Cor Bastiaans en Renée Peijs Vertaling Duits: Ingrid Nissen – Regie:  Bert Theelen en Renée Peijs – Spel : Geert Hanssen, Gé Haagmans, Michel Theelen, José Ververs, Ad Willems, Julian Vankan, Thierry Cloudt, Marian Slabbers, Roel de Wilde, Rob Verstegen, Cor Bastiaans, Ellen Clerx en Christien Sampers.

Deze productie is mede mogelijk gemaakt door Hotel Dux Roermond, Huis & Tuin Boulevard Roermond, Toneelhuis LFA en de Stichting 1880 Roermond.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen