Update: Coronavirus (COVID-19) in Noord- en Midden-Limburg 9 Maart 2020

Foto: Pixabay
Updates  09-03-2020 | 17.30 uur | Besmetting in gemeente Peel & Maas

In de regio Limburg-Noord is een nieuwe besmetting vastgesteld van het coronavirus (COVID-19). Het gaat om een inwoner van de gemeente Peel en Maas. De patiënt werkt bij het Gilde Zorgcollege in Venray en VieCuri. De patiënt en gezinsleden zijn in thuisisolatie. De GGD voert in nauw overleg met VieCuri en Gilde-opleidingen contactonderzoek uit.


Updates  –09-03-2020 | 13.00 uur | Besmettingen in Limburg-Noord

In de regio Limburg-Noord zijn op de laatste peildatum (9 maart 12.00 uur) 2 nieuwe besmettingen van het nieuwe coronavirus (COVID-19) bevestigd. Het totaal aantal besmettingen in onze regio komt hiermee op 3. De besmette personen komen uit de gemeenten Leudal en Venlo.

Gemeente Leudal
Van de patiënt uit de gemeente Leudal is de bron nog niet bekend. De patiënt is in thuisisolatie. De gezinsleden van de patiënt hebben geen verdachte klachten, maar ze blijven uit voorzorg thuis van werk en school.

Gemeente Venlo
De patiënt uit de gemeente Venlo is met het gezin in thuisisolatie. Zij gaan niet naar school en werk. De patiënt heeft het virus opgelopen in Noord-Italië. De kinderen van deze patiënt zijn leerlingen van het Valuascollege en het Blariacumcollege. De leerling van het Blariacumcollege had geen klachten toen hij op school was. Daarom is er geen risico van overdracht of verspreiding van het virus naar medeleerlingen of medewerkers van de school. Deze leerling blijft voorlopig thuis om ervoor te zorgen dat bij klachten, hij niet alsnog mensen ziek kan maken.

Twee andere kinderen van de patiënt zijn leerlingen van het Valuascollege. Deze leerlingen hadden de laatste dagen lichte klachten en daarom kan het zijn dat zij het virus hebben overgedragen naar medeleerlingen of medewerkers van de school.

Advies voor leerlingen Valuascollege
Kans op besmetting bestaat als iemand minimaal 2 uur aaneengesloten in dezelfde ruimte heeft verbleven of intensief contact heeft gehad met betreffende leerling (denk aan lichamelijk contact).  Als iemand voldoet aan deze omschrijving én klachten van koorts en/of hoesten krijgt, moet hij thuis blijven. Als de temperatuur 38 of hoger is en er is sprake van hoesten of andere luchtwegklachten neem dan telefonisch contact op met je huisarts. De medewerkers, leerlingen en hun ouders worden door de school geïnformeerd.

Contactonderzoek
De GGD doet contactonderzoek en brengt in kaart met wie deze nieuwe patiënten contact hebben gehad. De contacten van de patiënt moeten hun temperatuur meten en dit melden aan de GGD. Zij moeten ook melding maken van klachten die zij hebben. Door deze maatregelen verkleint de kans dat de ziekte zich in Nederland verspreidt. De GGD monitort deze personen de komende twee weken. Bij klachten worden zij door de GGD getest.


 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen