Weekendweer: van herfstzon naar wind en regen

Foto: Pexels

Beide dagen zacht, zondag voor het gevoel wel frisser

Het is zacht weer komend weekend met zaterdag 15-18 graden en zondag 15-17 graden. Toch is het op beide dagen heel ander weer. Zaterdag is het lange tijd droog en met zonnige perioden heerlijk weer. In de namiddag en zaterdagavond volgt vanuit het westen regen. Zondag is het juist grijs en wisselvallig. Daarbij steekt een onstuimige wind op.

Zaterdag is de dag bij uitstek om nog een keer te genieten van de herfstkleuren. Er zijn wolkenvelden en zonnige perioden. Vooral in het zuidoosten kan de zon weleens flink schijnen. In de zon komen de warme herfstkleuren nog beter tot hun recht. Alleen in het noorden zou je aan begin van de ochtend misschien niet zeggen dat het heerlijk weer wordt, want er zijn dan wolkenvelden en er kan een beetje regen vallen. Later wordt het droog en breekt ook daar de zon door.

Met 16 graden in het midden en noorden en zelfs 17-18 graden in het zuiden en zuidoosten is het ronduit zacht voor de tijd van het jaar. Door een matige en in het westen vrij krachtige zuidenwind is het voor het gevoel iets minder zacht.

Wisselvallig begin november
Later in de middag neemt in het westen de bewolking toe en stijgt de kans op een beetje regen. Dit is het begin van het herfstachtige tweede deel van het weekend. Zaterdagavond kan het op meer plaatsen een beetje regenen. Zondag is het wisselvallig en kan het in het hele land van tijd tot tijd regenen. Tel daar een vrij krachtige zuidwestenwind bij op en het herfstweer is compleet. Langs de kust is het nog onstuimiger door een krachtige tot harde wind en daarbij is kans op zware windstoten. Ondanks het herfstachtige weer is het niet koud, maar het is wel frisser dan op zaterdag. Het wordt zo’n 15-17 graden terwijl het normaal begin november 11 graden wordt.

Yannick Damen.

Bron: Weeronline