Kaartvereniging All Right zoekt naar leden

Foto:

Kruisjassen is een kaartspel. Het spel vertoont sterke overeenkomsten met het klaverjassen, en verschilt daarvan vooral in de puntentelling. Waar klaverjassen vooral in West- Nederland wordt gespeeld, is het kruisjassen populairder in Oost- en Zuid- Nederland.
Het spel moet gespeeld worden  met vier spelers.   Je hebt een vaste partner en dat is degene die schuin tegenover je zit. Het spel wordt gespeeld met 32 kaarten (de 7, 8 ,9, 10, boer, vrouw, heer, aas van elke kleur). Voor een spel wordt er altijd afgesproken tot hoeveel punten je gaat, meestal is dit tot elf punt.
Kaartvereniging All Right is een vereniging, die zich bezighoudt met kruisjassen. De kaartclub bestaat inmiddels al 30 jaar. Het grootste aantal leden bestond uit 50 personen.
Het was een tijdje stil vanwege corona, maar vanaf 3 september begint men weer met frisse moed met het kaartspelen.
Een ieder kan zich aanmelden, leefdtijd maakt niet uit zegt Jeu Lamers die verbonden is aan de vereniging.               Er wordt gespeeld met vier personen die telkens wisselen van partner, als er een nieuwe ronde begint.

Er worden vijf rondes per avond gespeeld. De kosten zijn € 4,00. Verder zijn er geen kosten aan verbonden. Een lidmaatschap is niet nodig….. Kom eens langs.

De eerste keer is het kaarten gratis. De volgende bijeenkomst is op 17 september.
De plaats om kaart te spelen is:
-Het wijkgebouw ’t Trefpunt aan de Javastraat 31 op de Kemp.
Aanvangstijd: 19.30 uur(Twee keer per maand, op vrijdag)

Voor meer informatie kunt u bellen naar
Huib Ruyters (06 15249688) of Jeu Lamers(06 44148523).

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen